Egyszerű, házi, ropogós káposztasaláta tartósítószer nélkül

Bármikor elkészítheted ezt az isteni káposztasalátát, tökéletes bármilyen húshoz, és a répától még jobb.

hazi-kapaosztasalata
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy jó savanyúság feldobja az egyszerűbb főételeket is. A káposztához szinte mindig hozzájuthatsz, és viszonylag olcsó. Könnyen készíthetsz belőle salátát, csak felöntőlevet kell készíteni hozzá. Ha nagyobb adagot készítesz, érdemes dunsztba, azaz plédek közé tenni. 

hazi--kaposztasalata-recept
Fotó: MTI AP Plinio Lepri

Házi káposztasaláta

Hozzávalók

  • 1 kg káposzta
  • 2 evőkanál ecet
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 db babérlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db répa
  • 1 l víz
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A répát pucold meg, a káposztát tisztítsd meg, a külső leveleket távolítsd el, vágd négy részre, és a torzsáját szedd ki. Gyaluld le, majd sózd be. Pihentesd addig, amíg elkészíted a felöntőlevet. Öntsd egy lábosba a vizet, rakd hozzá a cukrot, az ecetet, a babérlevelet, a vöröshagymát és a fokhagymát, majd forrald fel. Húzd le a tűzről, és várd meg, míg kihűl. 
A káposztát kicsit nyomkodd ki, és rakd bele a jól elmosott üvegekbe. Öntsd rá a levet, és jól zárd le. Tárold száraz, hűvös helyen, felbontás után pedig a hűtőben.  
Káposztával a tésztát is ízletesebbé teheted. Szalonnával még finomabb lesz. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük