Illatos almatorta roppanós mandulával: egyszerű kevert tésztából készül
A mandulás almatorta már igazi klasszikus, ez az egyszerű, de mennyei variáció nem hiányozhat a repertoárodból.
Összesen 3669 találat.
A mandulás almatorta már igazi klasszikus, ez az egyszerű, de mennyei variáció nem hiányozhat a repertoárodból.
Az élénkítő, mennyei édességet bármilyen alkalomra megsütheted. A torta tésztájába és a krémbe is kerül kávé.
Ideje elővenni a fagyasztóból a nyáron eltett bogyós gyümölcsöket, az édes tésztájú morzsasütibe pont kapóra jönnek.
Ezzel a házi buktával nem tudsz betelni: a tészta pihe-puha, a meggyes-mákos töltelék pedig mennyei.
Az Ekler-fánk tésztája légiesen könnyű, roppanós, a töltelék habos: ki tudna neki ellenállni?
A tejberizst mindenki szereti, ám néha érdemes változtatni rajta. Próbáld ki úgy, ahogy a törökök szeretik, sütve, jó krémesen.
A légiesen könnyű banánszuflé pazar lezárása lehet egy közös étkezésnek, ráadásul egyáltalán nem nagy kihívás.
A mákos-mandulás süti igazi házias édesség, amit nem tudsz elhibázni. A titka az egyszerűségében rejlik.
Ilyen a kókuszgolyó luxuskivitelben: piskótából, fehér csokival bevonva. Egyszerűen muszáj megkóstolni.
Rohanós napok megmentője lehet az elképesztően egyszerű és gyors körtés pite, ami vaníliás töltelékkel még ízletesebb.
Miért nem használod fel az édes, érett banánokat egy isteni sütibe? Piskótába is tökéletesek, főleg csokival megbolondítva.
Fánkszezonban a különleges formájú, mennyei csöröge kihagyhatatlan finomság, és nincs vele annyi munka, mint a szalagossal.
A tökéletes, nagyiféle aranygaluska elkészítése az apró részletekben rejlik. Nem hiányozhat róla a sűrű, krémes vaníliasodó sem.
Ezzel a recepttel nem kihívás többé a fánksütés! A sütőporos-tejfölös változat gyors, egyszerű, és cseppet sem kényes, az íze viszont csodás.
Az osztrák császármorzsa hasonlóan készül, mint a mi palacsintánk, csak jóval vastagabb a tésztája.
Nem csak a kávé szerelmesei lesznek oda az élénkítő, mutatós cappuccino-szeletért.
Ha azt gondolnád, hogy nagyon bonyolult elkészíteni a francia krémest, akkor tévedsz. Bolti leveles tésztából villámgyors és nagyon egyszerű.
A kefires-kakaós kevert a legegyszerűbb sütik közé tartozik, csak a száraz és a nedves hozzávalókat kell összekeverni, és mehet is a sütőbe.
A brownie önmagában is lenyűgöző desszert, hát még élénkítő kávéval! Még lágyabb lesz tőle a tészta.
A pihe-puha kelt tésztáknak nincs párjuk! A csábító tekercsekbe ezúttal rumos gesztenyetöltelék kerül.
A sajttorta télen is trendi, csak a gyümölcsös változatok helyett készítsd ilyenkor gesztenyével.
Az ízének és az illatának is nehéz ellenállni! A fahéjas sült alma hideg napokon melegen tálalva a legjobb.
A kényeztető, nagyon csokis brownie-t gluténmentes változatban is elkészítheted, mandulaliszttel is finom lesz.
A réteges pohárkrém isteni, mutatós édesség, ami jól jön akkor is, ha nincs kedved sütni. A csokis-tejszínes desszert ráadásul nem bolti pudingporból készül.
Aligha van olyan palacsinta, amire nemet mondanánk. A vékony tésztájú, banános, nutellás változat különösen vonzó.
A krémes Raffaello-torta íze a csábító kókuszos, mandulás golyókét idézi, remek választás minden alkalomra.
A fahéjas, almás rétes békebeli osztrák specialitás, ami már az Osztrák-Magyar Monarchia alatt kedvelt desszertnek számított.
A túrófánk könnyű tésztájú, gyors, egyszerű, és még pihentetni, keleszteni sem kell.
A kívül ropogós, belül fantasztikusan puha vajas tésztából készülő croissant a franciák kedvenc reggelije. Készítsd lekváros töltelékkel!
A vajas tésztából készülő, túrókrémes pite tetejére ezúttal kétféle narancs is kerül, a végeredmény pedig fenomenális.