Leveles, almás süti vaníliás krémmel: 30 perc, és kész
A roppanós leveles tészta, a selymes krém és alma együtt ellenállhatatlanok, ráadásul ebben a sütiben a pudingfőzés a legnagyobb kihívás.

almas-vanilias-leveles-suti
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

72 éves nővel reklámoznak táskát: nem a kora miatt különleges, hogy modellnek állt »

Feszesebbé, rugalmasabbá teszi a bőrt, és segíti a sejtmegújulást: krioterápiával sok bőrprobléma orvosolható »

Nem lesz közönséges a leopárdminta, ha így viseled: őrült sok variációt mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az almás sütikkel soha nem foghatsz mellé! Ha szereted a leveles tésztát, és van is otthon a hűtődben, akkor nagyon egyszerű dolgod lesz! Mivel a tésztakészítéssel nem kell foglalkoznod, ezt az almás desszertet pillanatok alatt összedobhatod. A vaníliás puding ezúttal is jól jön. Ha még selymesebben szereted, egy deci tejet cserélj tejszínre. 

Almás-vaníliás leveles süti

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 5 dl tej
  • 3 db alma
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 mokkáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Előszőr készítsd el a krémet: a pudingport dolgozd simára kevés tejjel és a cukorral. A maradék tejet forrald fel, húzd le a tűzről, és öntsd hozzá a pudingporos elegyet. Folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg besűrűsödik.  

Az almákat pucold meg, a magházat távolítsd el, és vágd vékony szeletekre. Locsold meg kevés citromlével, így a gyümölcs nem barnul meg. A leveles tésztát oszd nyolc egyenlő részre, és rendezd a sütiket sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Kend meg mindegyiket a vaníliás krémmel, a szélén hagyj üresen fél-egy centis peremet, és pakold rá az almákat. Süsd meg 180 fokos sütőben 12-15 perc alatt. Ha a tészta megemelkedik, és szép aranybarna, kiveheted a sütőből. 
Ha kicsit több időd van, készíts házi almás rétest. A tésztát is érdemes saját kezűleg nyújtani. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük