Mákos tésztájú palacsinta túrós töltelékkel: nem szakad, és nem ragad le a tészta
Csak egy kis változtatás: a máktól még izgalmasabb lesz a palacsinta tésztája. Jól illik hozzá a krémes, túrós töltelék.

makos-tesztaju-turos-palacsinta
beauty and style
Top olvasott cikkek

Semmivel nem bonyolultabb elkészíteni ezt a palacsintatésztát, mint a hagyományosat. Nem lesz gumiszerű, és nem ragad le, ha kevés olajat is teszel a masszába. Ne kevergesd túl sokáig, mert akkor rágósabb lesz. A túrós tölteléket még krémesebbé teheted, ha tejfölt is raksz bele.

 

Mákos tésztájú túrós palacsinta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg mák
  • 3 dl tej
  • 2.5 dl szénsavas ásványvíz
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a cukorral, majd öntsd hozzá a tejet, add hozzá részletekben a lisztet, a sót és a mákot. Amikor már csomómentes, mehet hozzá a szénsavas ásványvíz. A sima masszát takard le, és tedd a hűtőbe fél órára. 

A töltelékhez a túrót villával nyomkodd meg, keverd hozzá a kétféle cukrot, a vaníliát, a reszelt citromhéjat, majd lazítsd tejföllel a masszát. 


Pihentetés után keverd a palacsintatésztához az olajat, majd süsd ki egyesével a palacsintákat. Kend a tésztára a túrós masszát, és tekerd fel. 
Ha szeretsz különleges palacsintát kipróbálni, akkor feltétlenül kóstold meg az amerikai duci változatot csokidarabokkal megbolondítva.  

Ezt is szeretjük