Roppanós fehér csokis keksz: villámgyorsan, egyszerűen elkészül
A lágy kekszek roppanós fehér csokival ellenállhatatlanok, és csak 10 perc munka van velük!

feher-csokis-keksz
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha mennyei kekszre vágysz, ezt a fehér csokis változatot süsd meg! Ha teheted, egészséges makadámdióval dobd fel, igazán extra lesz tőle a süti. Vigyázz, mert a kekszek melegen könnyen törnek, viszont sütis dobozban egy hétig finom puhák, frissek maradnak.

Fehér csokis keksz

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg fehér csoki
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg barna cukor
  • 10 dkg makadámiadió (elhagyható)
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárga
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld a lisztet egy tálba, add hozzá a sütőport és a sót. Egy másik edényben keverd ki jól a felolvasztott vajat, a barnacukrot, a tojást, a tojássárgát és a vaníliát. Forgasd hozzá spatulával a száraz hozzávalókat. Végül add hozzá a darabokra vágott fehér csokit és a makadámdiót. Takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. 

Formázz a masszából kisebb golyókat, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, majd a kezeddel kicsit lapítsd el. Ne feledd, sütés közben a tészta tovább nő. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 12 perc alatt. Várd meg, míg a kekszek kihűlnek, utána szedd csak ki a tepsiből. 
Ha rajongsz a brownie-ért, az étcsokit bátran cseréld le fehér csokira, hihetetlenül finom lesz!

Ezt is szeretjük