A Fekete-erdő torta isteni muffinváltozata: meggyes, kakaós piskóta tejszínnel a tetején
Ha nincs annyi időd, hogy Fekete-erdő tortát süss, próbáld ki a híres süti selymes, krémes muffinváltozatát!

fekete-erdo-muffin
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Marc Jacobs így vészeli át a karantént: ezeket posztolják a divatvilág ismert arcai »

Hajfestés érintés nélkül: egy leleményes fodrász megoldotta »

Ez a vagány ruhadarab is visszatért a múltból: a mellény most így divatos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Fekete-erdő torta a németek nagy kedvence, ami meghódította már az egész világot. A legjobb cukrászdák kínálatában is szerepel. Érdemes kipróbálni muffinként: sokkal gyorsabb, egyszerűbb, az íze viszont olyan, mint az eredeti tortáé. Sok helyen cseresznyével, máshol meggyel készítik. 

Fekete-erdő muffin receptje

Hozzávalók:

A muffinhoz

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet

A díszítéshez

  • 15 dkg meggy- vagy cseresznyebefőtt
  • 2 dl tejszínhab
  • 5 dkg csoki
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat keverd ki jó habosra a cukorral, majd add hozzá az olvasztott vajat és a tejet. A lisztet vegyítsd a kakaóval, a sóval és a sütőporral, majd forgasd a tojásos masszába. A sima tésztát kanalazd sütőpapírral bélelt muffinformákba. Ne töltsd telejesen tele, mert a muffin sütés közben jól megemelkedik. 
Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. 

A tejszínt verd kemény habbá a vaníliával, és díszítsd vele a süti tetejét. Csorgass rá olvaszott csokit, és rakj rá egy-egy szem meggyet vagy cseresznyét.
A duplacsokis muffin is mindig kitűnő választás: puha, omlós, gyors, és könnyen díszíthető.

Ezt is szeretjük