Duci, kakaós amerikai palacsinta: abbahagyhatatlanul finom
Búcsúztasd a farsangot mennyei édességgel, és tarts palacsintanapot, mint az angolok és az amerikaiak! Ez a kakaós változat ellenállhatatlan.

kakaos-amerikai-palacsinta
Ez is érdekelhet

A bosszúpornótól a virtuális valóságig: elindult a Gyerekaneten.hu, az NMHH szülőknek szóló információs oldala (x)

Fogyassz hazai prémium tejterméket! (x)

Sasszemkezelés: a magyar zenészek is ezt választják (x)

Vírusok ellen segíthetnek a gyógynövények (x)

beauty and style

Gyönyörű lesz: így csempészd be majd az év színét az esküvői dekorációba »

Az Instagram népszerű trollja manökenként is vicces: Celeste Barber szétpózolta a divatbemutatót »

A rózsaarany hajszín ellenállhatatlan: a vörösnél és a szőkénél is divatosabb idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Míg mi húshagyókedden, a farsang utolsó napján általában fánkot eszünk, addig az angolok és az amerikaiak palacsintát. Most már a világ számos országában tartanak palacsintanapot, amikor jobbnál jobb édességek kerülnek az asztalra. Te is próbálkozz valami újjal, süss kakaós tésztájú amerikai palacsintát! Ebbe sütőpor is kerül, amitől vastagabb lesz. 

Kakaós amerikai palacsinta

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 4 dl tej
  • 3 dkg kakaó
  • 2 db tojás
  • 3 teáskanál vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a sárgákat keverd ki jól a cukorral, a vaníliával, öntsd hozzá a tejet és az olvasztott vajat. Egy másik edényben a lisztet vegyítsd a sütőporral és a kakaóval, majd a kemény habbá vert tojásfehérjével felváltva forgasd a tojássárgás masszába. Dolgozd egyneművé óvatosan, hogy ne törd össze a tojáshabot.

Egy serpenyőben hevíts kevés vajat vagy olajat, és kanalazz bele a tésztából. Süsd addig az egyik felét, amíg buborékok képződnek a palacsinta felületén, majd fordítsd meg, és a másik felét is süsd meg. Gyümölcsökkel, öntetekkel kínáld. 
A pufi palacsintatésztába a kakaó helyett mákot is tehetsz, nem leszel csalódott a végeredményben. 
 

Ezt is szeretjük