Pillekönnyű túrós-mazsolás tekercsek: kelt tésztából a legfinomabb
A puha kelt tésztából nem csak kakaós és kókuszos csigát készíthetsz, a túrós méltó vetélytársuk lehet.

turos-mazsolas-tekercsek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a túrós édességeket, akkor ezek a tekercsek garantáltan a kedvenceid lesznek. Komolyabb konyhai tapasztalat híján is bátran próbáld ki ezt a receptet, hisz néhány szabály betartásával biztosan sikerülni fog a kelt tészta. Nem úri huncutság: érdemes a lisztet átszitálni, hisz így sokkal lágyabb lesz a süti. Száraz, hűvös helyen több napig friss marad, a tölteléknek köszönhetően nem szárad ki.

Túrós-mazsolás tekercsek

Hozzávalók:

A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 4.5 dl tej
  • 3.5 dkg élesztő
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 0.5 db citrom
  • mazsola
Recept idők

Elkészítés:

Langyosíts két deci tejet, rakj hozzá egy teáskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, majd futtasd fel körülbelül 10 perc alatt. Akkor jó, ha eléggé megnő a térfogata, a teteje pedig habos.

 A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a tojássárgát, a cukrot, a maradék tejet, a felfutott élesztőt, a vajat, a sót. Jó alaposan dolgozd össze, és keleszd egy órán át.
Közben készítsd el a tölteléket: a túrót villával nyomkodd össze, keverd hozzá a kétféle cukrot, a tojást, a citrom levét és héját, végül a mazsolát. Ha gépet is bevetsz, sokkal lágyabb, krémesebb lesz. 

 

Pihentetés után a tésztát oszd két részre, és nyújtsd ki két-három milliméteresre. Egyengesd rá a túrós tölteléket, majd tekerd fel. Kend le tojásfehérjével, és vízbe mártott éles késsel szeleteld fel egy-két centi vastag szeletekre. Rendezd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd szép aranybarnára körülbelül 25 perc alatt.
Ha szereted a túrós sütiket, a békebeli vargabélest is feltétlenül készítsd el!

Ezt is szeretjük