Emeletes, mascarponés szivárványpalacsinta: amilyen finom, olyan mutatós
A palacsinta minden formában kitűnő, a szivárvány színeiben pomázva, mascarponés krémmel töltve különösen csábító!

szivarvanypalacsinta
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Marc Jacobs így vészeli át a karantént: ezeket posztolják a divatvilág ismert arcai »

Hajfestés érintés nélkül: egy leleményes fodrász megoldotta »

Ez a vagány ruhadarab is visszatért a múltból: a mellény most így divatos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krémes, dekoratív szivárványpalacsinta bármelyik tortával felveszi a versenyt. A tészta kicsit vastagabb, mint a hagyományos, mivel kevés sütőpor is kerül bele. Csak annyival tart tovább összedobni, amíg megszínezed a tésztát pár csepp ételfestékkel. Ha most épp nincs otthon sok szín, vagy egy se, akkor se aggódj, a palacsintatorta mindenképpen nyerő, a gyerekek napját fel fogja dobni.

Mascarponés szivárványpalacsinta

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • ételfestékek
  • vaj a sütéshez

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, majd keverd ki jól a cukorral és az olajjal. Szórd hozzá a lisztet, a sütőport, a sót, és öntsd hozzá részletekben a tejet. Dolgozd simára a tésztát, oszd öt részre, és színezd meg mindegyiket ételfestékkel. Hevíts vajat egy serpenyőben, és egyesével süsd meg a palacsinták mindkét oldalát. 

A krémhez habosítsd a tejszínt, majd keverd hozzá a mascarponét és a kétféle cukrot. Rétegezd egymásra a palacsintákat, és mindegyik tésztát kend meg mascarponés krémmel. A tetejére készíthetsz öntetet, kínálhatod fagyival, tejszínnel, és kedvedre dekorálhatod. 
Ha van otthon elfekvőben néhány almád, legközelebb azzal dobd fel a palacsintát. 

Ezt is szeretjük