Emeletes, mascarponés szivárványpalacsinta: amilyen finom, olyan mutatós
A palacsinta minden formában kitűnő, a szivárvány színeiben pomázva, mascarponés krémmel töltve különösen csábító!


- Bosszantó és fájdalmas pattanások a mellkason: ezek a leggyakoribb okai, és így szabadulhatsz meg tőlük »
- A 10 évvel ezelőtti nőies szabásokat melegíti újra a tavaszi divat: ne válj meg tőlük, ha még ott vannak a szekrényedben »
- A haját és a szemöldökét is elveszítette betegsége miatt: a bájos Amber Jane ma a legkülönlegesebb modellek egyike »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- 4 szuperegészséges húsféle, ami sokkal jobb a csirkemellnél: kevesen fogyasztják, pedig változatosan elkészíthetők
A krémes, dekoratív szivárványpalacsinta bármelyik tortával felveszi a versenyt. A tészta kicsit vastagabb, mint a hagyományos, mivel kevés sütőpor is kerül bele. Csak annyival tart tovább összedobni, amíg megszínezed a tésztát pár csepp ételfestékkel. Ha most épp nincs otthon sok szín, vagy egy se, akkor se aggódj, a palacsintatorta mindenképpen nyerő, a gyerekek napját fel fogja dobni.
Mascarponés szivárványpalacsinta
Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 5 dl tej
- 4 db tojás
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál cukor
- 1 csipet só
- ételfestékek
- vaj a sütéshez
A krémhez
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, majd keverd ki jól a cukorral és az olajjal. Szórd hozzá a lisztet, a sütőport, a sót, és öntsd hozzá részletekben a tejet. Dolgozd simára a tésztát, oszd öt részre, és színezd meg mindegyiket ételfestékkel. Hevíts vajat egy serpenyőben, és egyesével süsd meg a palacsinták mindkét oldalát.
A krémhez habosítsd a tejszínt, majd keverd hozzá a mascarponét és a kétféle cukrot. Rétegezd egymásra a palacsintákat, és mindegyik tésztát kend meg mascarponés krémmel. A tetejére készíthetsz öntetet, kínálhatod fagyival, tejszínnel, és kedvedre dekorálhatod.
Ha van otthon elfekvőben néhány almád, legközelebb azzal dobd fel a palacsintát.
Még több recept