Emeletes, mascarponés szivárványpalacsinta: amilyen finom, olyan mutatós
A palacsinta minden formában kitűnő, a szivárvány színeiben pomázva, mascarponés krémmel töltve különösen csábító!

szivarvanypalacsinta
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krémes, dekoratív szivárványpalacsinta bármelyik tortával felveszi a versenyt. A tészta kicsit vastagabb, mint a hagyományos, mivel kevés sütőpor is kerül bele. Csak annyival tart tovább összedobni, amíg megszínezed a tésztát pár csepp ételfestékkel. Ha most épp nincs otthon sok szín, vagy egy se, akkor se aggódj, a palacsintatorta mindenképpen nyerő, a gyerekek napját fel fogja dobni.

Mascarponés szivárványpalacsinta

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 4 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • ételfestékek
  • vaj a sütéshez

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl habtejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, majd keverd ki jól a cukorral és az olajjal. Szórd hozzá a lisztet, a sütőport, a sót, és öntsd hozzá részletekben a tejet. Dolgozd simára a tésztát, oszd öt részre, és színezd meg mindegyiket ételfestékkel. Hevíts vajat egy serpenyőben, és egyesével süsd meg a palacsinták mindkét oldalát. 

A krémhez habosítsd a tejszínt, majd keverd hozzá a mascarponét és a kétféle cukrot. Rétegezd egymásra a palacsintákat, és mindegyik tésztát kend meg mascarponés krémmel. A tetejére készíthetsz öntetet, kínálhatod fagyival, tejszínnel, és kedvedre dekorálhatod. 
Ha van otthon elfekvőben néhány almád, legközelebb azzal dobd fel a palacsintát. 

Ezt is szeretjük