Diós, zabpelyhes kekszek: édes, rostgazdag finomság
A diós-zabpelyhes kekszeket nehezen tudod elrontani, arról nem beszélve, hogy kevés munkát igényelnek az isteni falatok.

dios-zabpelyhes-suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A diós-zabpelyhes kekszekkel megédesítheted a hétköznapokat, és feldobhatod a hétvégéket. Tökéletesek lehetnek egy kávé vagy kakaó mellé tízóraira, uzsonnára, de a vendégek is örömmel kapkodnak belőle. A zabpehely rengeteg fehérjét, rostot és értékes kalóriát tartalmaz, ezért is érdemes minél többet fogyasztani belőle. Fontos, hogy a kekszhez kiváló minőségű alapanyagokat használj, és ne margarinnal, hanem vajjal gyúrd össze a tésztát. 

Diós, zabpelyhes kekszek

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zabpehely
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A zabpelyhet és a diót daráld jó apróra, majd vegyítsd sóval, liszttel és sütőporral. Dolgozd össze a tojással, a cukorral és az olvasztott vajjal. Formázz belőle egy gombócot, és letakarva tedd a hűtőbe 30 percre. 

Készíts a tésztából dió nagyságú gombócokat, és rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. A kezeddel vagy egy pohárral kicsit lapítsd el, majd mehet a forró sütőbe. Süsd meg 170 fokon 10-12 perc alatt. 
A csokichipsszel gazdagított keksznek sem lehet ellenállni, az édes falatokat gyorsan, egyszerűen összedobhatod. 

Ezt is szeretjük