Diós, zabpelyhes kekszek: édes, rostgazdag finomság
A diós-zabpelyhes kekszeket nehezen tudod elrontani, arról nem beszélve, hogy kevés munkát igényelnek az isteni falatok.

dios-zabpelyhes-suti
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Ezt a trendet a fázósak is imádni fogják: meglepő, mennyire feldobja a szettet a hatalmas sál, és jó beleburkolózni »

Nyújtja a lábakat és nőiessé tesz minden szettet: így viseld a térd fölé érő csizmát »

Ultranőies frizurák, melyek kihozzák a maximumot a vékony szálú, lelapuló hajból: pofonegyszerűen elkészülnek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A diós-zabpelyhes kekszekkel megédesítheted a hétköznapokat, és feldobhatod a hétvégéket. Tökéletesek lehetnek egy kávé vagy kakaó mellé tízóraira, uzsonnára, de a vendégek is örömmel kapkodnak belőle. A zabpehely rengeteg fehérjét, rostot és értékes kalóriát tartalmaz, ezért is érdemes minél többet fogyasztani belőle. Fontos, hogy a kekszhez kiváló minőségű alapanyagokat használj, és ne margarinnal, hanem vajjal gyúrd össze a tésztát. 

Diós, zabpelyhes kekszek

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zabpehely
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A zabpelyhet és a diót daráld jó apróra, majd vegyítsd sóval, liszttel és sütőporral. Dolgozd össze a tojással, a cukorral és az olvasztott vajjal. Formázz belőle egy gombócot, és letakarva tedd a hűtőbe 30 percre. 

Készíts a tésztából dió nagyságú gombócokat, és rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. A kezeddel vagy egy pohárral kicsit lapítsd el, majd mehet a forró sütőbe. Süsd meg 170 fokon 10-12 perc alatt. 
A csokichipsszel gazdagított keksznek sem lehet ellenállni, az édes falatokat gyorsan, egyszerűen összedobhatod. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük