Diós, zabpelyhes kekszek: édes, rostgazdag finomság
A diós-zabpelyhes kekszeket nehezen tudod elrontani, arról nem beszélve, hogy kevés munkát igényelnek az isteni falatok.

- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- A természet ihletet ad (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
A diós-zabpelyhes kekszekkel megédesítheted a hétköznapokat, és feldobhatod a hétvégéket. Tökéletesek lehetnek egy kávé vagy kakaó mellé tízóraira, uzsonnára, de a vendégek is örömmel kapkodnak belőle. A zabpehely rengeteg fehérjét, rostot és értékes kalóriát tartalmaz, ezért is érdemes minél többet fogyasztani belőle. Fontos, hogy a kekszhez kiváló minőségű alapanyagokat használj, és ne margarinnal, hanem vajjal gyúrd össze a tésztát.
Diós, zabpelyhes kekszek
Hozzávalók
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zabpehely
- 15 dkg vaj
- 10 dkg dió
- 10 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A zabpelyhet és a diót daráld jó apróra, majd vegyítsd sóval, liszttel és sütőporral. Dolgozd össze a tojással, a cukorral és az olvasztott vajjal. Formázz belőle egy gombócot, és letakarva tedd a hűtőbe 30 percre.
Készíts a tésztából dió nagyságú gombócokat, és rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. A kezeddel vagy egy pohárral kicsit lapítsd el, majd mehet a forró sütőbe. Süsd meg 170 fokon 10-12 perc alatt.
A csokichipsszel gazdagított keksznek sem lehet ellenállni, az édes falatokat gyorsan, egyszerűen összedobhatod.
Még több recept