Mennyei madártej tökéletes galuskával, csokival megbolondítva

A csoki és a madártej szuper páros, a selymes, krémes desszertet így még jobban fogod szeretni.

csokis-madartej-recept
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A klasszikus madártej télen-nyáron kiváló desszert. Míg a melegebb napokon gyümölccsel gazdagítva esik jobban, addig ilyenkor csokival megbolondítva. Bár sokan tesznek bele lisztet vagy pudingport, nélkülük is sűrű lesz a mennyei desszert. Magasabb zsírtartalmú tejjel, friss házi tojással még jobb lesz a végeredmény. Ha fél teáskanál citromlevet is raksz a habhoz, még stabilabb lesz. 

Csokis madártej

Hozzávalók

  • 1 l tej
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg csoki
  • 6 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd nagyon kemény habbá, közben adj hozzá öt deka cukrot. A csokit vízgőz felett olvaszd fel. 
A tejet forrald fel, majd egy vizes evőkanál segítségével szaggasd bele a tojásfehérjét. Főzd oldalanként egy-két percig, majd szedd ki a galuskákat, és csepegtesd le.
 

A sárgákat keverd össze a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, az olvasztott csokival, majd öntsd hozzá a már nem forrásban lévő tejhez. Kis lángon, kevergetve főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Vigyázz, hogy ne forrjon fel újra, mert különben kicsapódik a tojássárgája. Ha kicsit hűl, szedd tálkákba vagy poharakba, és a galuskát tedd a tetejére. Tálaláskor mandulával, csokiforgáccsal is megszórhatod.
A vaníliás krémtúró is nagy kedvenc felnőttek és gyerekek körében egyaránt. Kóstold meg a házi desszertet is!

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük