Mennyei madártej tökéletes galuskával, csokival megbolondítva
A csoki és a madártej szuper páros, a selymes, krémes desszertet így még jobban fogod szeretni.

csokis-madartej-recept
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Frizurakészítés spéci eszközökkel: letesztelte a blogger, mit tudnak a koreai hajbigyók »

Megcsinálták a Crocs papucs csizma változatát – Nem tudjuk, sírjunk-e vagy nevessünk »

Divatosak, nőiesek, és keskenyebbnek mutatják a csípőt: így viseld a vállhangsúlyos felsőket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A klasszikus madártej télen-nyáron kiváló desszert. Míg a melegebb napokon gyümölccsel gazdagítva esik jobban, addig ilyenkor csokival megbolondítva. Bár sokan tesznek bele lisztet vagy pudingport, nélkülük is sűrű lesz a mennyei desszert. Magasabb zsírtartalmú tejjel, friss házi tojással még jobb lesz a végeredmény. Ha fél teáskanál citromlevet is raksz a habhoz, még stabilabb lesz. 

Csokis madártej

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg csoki
  • 6 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd nagyon kemény habbá, közben adj hozzá öt deka cukrot. A csokit vízgőz felett olvaszd fel. 
A tejet forrald fel, majd egy vizes evőkanál segítségével szaggasd bele a tojásfehérjét. Főzd oldalanként egy-két percig, majd szedd ki a galuskákat, és csepegtesd le.
 

A sárgákat keverd össze a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, az olvasztott csokival, majd öntsd hozzá a már nem forrásban lévő tejhez. Kis lángon, kevergetve főzd addig, amíg be nem sűrűsödik. Vigyázz, hogy ne forrjon fel újra, mert különben kicsapódik a tojássárgája. Ha kicsit hűl, szedd tálkákba vagy poharakba, és a galuskát tedd a tetejére. Tálaláskor mandulával, csokiforgáccsal is megszórhatod.
A vaníliás krémtúró is nagy kedvenc felnőttek és gyerekek körében egyaránt. Kóstold meg a házi desszertet is!

Ezt is szeretjük