Mennyei rakott palacsinta házi csokis krémmel: legalább olyan jó, mint a torta
A rakott palacsinta igazi édes kényeztetés, amit a selymes házi krém tesz felejthetetlenné.

csokis-rakott-palacsinta
beauty and style
Top olvasott cikkek

Varázsolj az egyszerű, csokis palacsintából mennyei, dekoratív tortát. Csak rétegezd egymásra a palacsintákat, és kend meg krémmel. Tálalás előtt érdemes betenni a hűtőbe egy-két órára, hogy a csoki megdermedjen. Éles késsel szeleteld fel úgy, mint a tortát.

Csokis rakott palacsinta

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 2 bögre tej
  • 1.5 bögre szénsavas víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál cukor

A krémhez

  • 20 dkg étcsoki
  • 4 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín
  • 2 evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat üsd egy tálba, majd keverd ki jól a cukorral és a sóval. Részletekben add hozzá a lisztet, majd lassanként a tejet és a szénsavas vizet. Dolgozd simára a masszát, a végén pedig öntsd hozzá az olajat. Pihentesd 20-30 percig, majd serpenyőben, kevés olajon süsd ki a palacsintákat. 

A krémhez a habtejszínt öntsd egy lábosba, rakd hozzá a cukrot, és forrald fel. Húzd le a tűzről, majd tedd hozzá a kis darabokra tördelt csokit és a feldarabolt vajat. Keverd simára, kend a palacsintára, és rétegezd egymásra a tésztát. A maradék csokit csorgasd a tetejére, és díszítsd csokidarabokkal vagy kávészemekkel. 
Ha van otthon banánod, azt is beleteheted a palacsintába, sokkal puhább, édesebb lesz. 

Ezt is szeretjük