Pihe-puha túrós, lekváros kiflik: ez a kelt tészta igazán egyszerű
Az egész család imádni fogja a könnyű kifliket, a lekváros-túrós ízkombináció pedig nagyon izgalmas.

turos-lekvaros-kifli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kifli igazi nosztalgikus sütemény, ami kiváló reggelire egy pohár teával, de kiadós leves vagy főzelék után is remek választás. A túró és a lekvár külön-külön is tökéletes töltelék lehet. Hát még, ha mindkettőből raksz a kiflikbe. Ezzel a kelt tésztával nem lesz nehéz dolgod, hisz viszonylag gyorsan összeáll, a végeredmény pedig foszlós tészta lesz. 

Túrós, lekváros kiflik

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 20 dkg túró
  • 15 dkg lekvár
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, rakd hozzá a cukrot, az élesztőt, és várj körülbelül 10 percig, amíg megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a puha vajat, a sót és egy tojást. Alaposan dolgozd össze, ha elválik a kezedtől, az edénytől, és sima a tészta, formázz belőle gombócot. Letakarva, meleg helyen keleszd körülbelül 40 percig.
 

Amikor a tészta a duplájára nő, tedd át lisztezett deszkára, és oszd négy részre, majd nyújtsd mindegyiket öt centi vastag körré. Vágd nyolc-nyolc cikkre, majd kend meg lekvárral és a kétféle cukorral, tejföllel elkevert túróval. A tölteléket vegyesen is belerakhatod. A tésztát tekerd fel, a végeket érdemes kicsit megnyomkodni. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejére kenj felvert tojást. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Tálalás előtt még porcukorral is megszórhatod.
Ha a sós sütiket is szereted, a fokhagymás masni is telitalálat lehet. 

Ezt is szeretjük