Pihe-puha túrós, lekváros kiflik: ez a kelt tészta igazán egyszerű
Az egész család imádni fogja a könnyű kifliket, a lekváros-túrós ízkombináció pedig nagyon izgalmas.

turos-lekvaros-kifli
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nyoma sem marad a pattanásnak, ha így kerül fel a smink: ezek a trükkök visszaadják az önbizalmat »

A 29 éves Rita Ora durván rákattant a cipődivatra: legújabb fazonjai éppolyan dögösek, mint ő maga »

Feszesíti a petyhüdt bőrt, elsimítja a mikroráncokat: a frakcionált CO2 lézeres kezelés korrigálja a bőrhibákat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kifli igazi nosztalgikus sütemény, ami kiváló reggelire egy pohár teával, de kiadós leves vagy főzelék után is remek választás. A túró és a lekvár külön-külön is tökéletes töltelék lehet. Hát még, ha mindkettőből raksz a kiflikbe. Ezzel a kelt tésztával nem lesz nehéz dolgod, hisz viszonylag gyorsan összeáll, a végeredmény pedig foszlós tészta lesz. 

Túrós, lekváros kiflik

Hozzávalók:

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 20 dkg túró
  • 15 dkg lekvár
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, rakd hozzá a cukrot, az élesztőt, és várj körülbelül 10 percig, amíg megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a puha vajat, a sót és egy tojást. Alaposan dolgozd össze, ha elválik a kezedtől, az edénytől, és sima a tészta, formázz belőle gombócot. Letakarva, meleg helyen keleszd körülbelül 40 percig.
 

Amikor a tészta a duplájára nő, tedd át lisztezett deszkára, és oszd négy részre, majd nyújtsd mindegyiket öt centi vastag körré. Vágd nyolc-nyolc cikkre, majd kend meg lekvárral és a kétféle cukorral, tejföllel elkevert túróval. A tölteléket vegyesen is belerakhatod. A tésztát tekerd fel, a végeket érdemes kicsit megnyomkodni. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, a tetejére kenj felvert tojást. Forró sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Tálalás előtt még porcukorral is megszórhatod.
Ha a sós sütiket is szereted, a fokhagymás masni is telitalálat lehet. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük