Kakaós, banános vakondtúrás torta: tejszínes krémmel mennyei
A kakaós piskótából készülő vakondtúrás tortának mindenki a csodájára jár, hisz amilyen finom, olyan mutatós.

vakondturas-torta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Első ránézésre a vakondtúrás torta akár bonyolultak is tűnhet, pedig ez a süti nem más, mint egy egyszerű, tejszínes, kakaós piskóta. Stabilabb lesz a krém, ha a tejszínt mascarponéval dúsítod. A húsvéti asztalon is méltó helye lesz. Egy nappal előre készítsd el, jót tesz neki, ha áll egy kicsit.  

Kakaós, banános vakondtúrás torta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál sütőpor

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 evőkanál porcukor
  • 3 db banán
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá. A tojássárgákat keverd ki jól a cukorral, és csorgasd hozzá az olajat. A lisztet vegyítsd a kakaóporral és a sütőporral, majd a tojáshabbal felváltva óvatosan forgasd a sárgájához.  


Egy közepes tortaformát bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a masszát. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Amikor szép magas a tészta, és tűpróba során nem ragad rá massza, vedd ki a sütőből.
Várd meg, míg teljesen kihűl a piskóta, majd kiskanállal kapard ki a tészta közepét úgy, hogy maradjon kétcentis pereme.
 

A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, a porcukorral, és forgasd hozzá a mascarponét. A banánokat karikázd fel, és locsold meg a citromlével, rakd ki vele a tészta alját, majd halmozd rá a mascarponés keveréket. Végül morzsold össze a maradék kakaós piskótát, és szórd meg vele a banános, krémes tölteléket.
Ha rajongsz a csokis sütikért, a Sacher-tortát is feltétlenül el kell készítened. Ezzel a recepttel tökéletes lesz. 

Ezt is szeretjük