Krémes, tiramisus piskótatekercs: így nem törik meg a tészta
A mascarponés-kávés desszert, a tiramisu piskótával ötvözve még ellenállhatatlanabb.

tiramisu-piskota
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tudtad, hogy a tiramisu azt jelenti: dobj fel? Az elnevezés pedig a sütibe kerülő kávéra utal. Ha kicsit változtatnál az eredeti recepten, elkészítheted a poharas változaton túl gyümölcsösen, de akár piskótával is gazdagíthatod. Még izgalmasabb, ha feltekered a tésztát. Ha marad krém, díszítheted vele a tészta tetejét. 

Tiramisus piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál instant kávé
  • 1 csipet
  • 50 dkg mascarpone
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál porcukor
  • 0.5 dl kávé
  • rum
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A sárgákat a cukorral keverd jó krémesre, majd add hozzá a kávét, és forgasd hozzá a lisztet, végül pedig a tojáshabot. A homogén masszát simítsd egy körülbelül 30 x 40 centis, sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd meg 160 fokos sütőben körülbelül 15 perc alatt. Amikor a tészta szép aranybarna, tedd át egy enyhén nedves konyharuhára, húzd le róla a sütőpapírt, és rögtön tekerd fel. Ha megvárod, míg kihűl, a tészta veszít rugalmasságából, és sokkal könnyebben törik.

 

Amíg kihűl, készítsd el a tölteléket. A tojássárgáját keverd ki jól a porcukorral és a rummal. Részletekben adagold hozzá a mascarponét, a kávét, és keverd simára. Végül dolgozd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. A kihűlt piskótát tekerd le, kend meg a krémmel, majd szorosan csavard fel a piskótát. 
A tiramisu gyümölccsel is fantasztikus. Friss vagy mirelit eperrel is készülhet. 

Ezt is szeretjük