Krémes, tiramisus piskótatekercs: így nem törik meg a tészta
A mascarponés-kávés desszert, a tiramisu piskótával ötvözve még ellenállhatatlanabb.

tiramisu-piskota
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Nem olyanok, mint a megszokott instaszelfik: gyönyörű képeket készített magáról a fotósnő »

Nincs nőiesebb viselet a pliszírozott szoknyánál: így viseld a szezon alapdarabjaival »

Az arcroller vagy a gua sha hatékonyabb? – Ez alapján válassz az arcmasszírozók közül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tudtad, hogy a tiramisu azt jelenti: dobj fel? Az elnevezés pedig a sütibe kerülő kávéra utal. Ha kicsit változtatnál az eredeti recepten, elkészítheted a poharas változaton túl gyümölcsösen, de akár piskótával is gazdagíthatod. Még izgalmasabb, ha feltekered a tésztát. Ha marad krém, díszítheted vele a tészta tetejét. 

Tiramisus piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál instant kávé
  • 1 csipet
  • 50 dkg mascarpone
  • 3 db tojás
  • 2 evőkanál porcukor
  • 0.5 dl kávé
  • rum
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. A sárgákat a cukorral keverd jó krémesre, majd add hozzá a kávét, és forgasd hozzá a lisztet, végül pedig a tojáshabot. A homogén masszát simítsd egy körülbelül 30 x 40 centis, sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd meg 160 fokos sütőben körülbelül 15 perc alatt. Amikor a tészta szép aranybarna, tedd át egy enyhén nedves konyharuhára, húzd le róla a sütőpapírt, és rögtön tekerd fel. Ha megvárod, míg kihűl, a tészta veszít rugalmasságából, és sokkal könnyebben törik.

 

Amíg kihűl, készítsd el a tölteléket. A tojássárgáját keverd ki jól a porcukorral és a rummal. Részletekben adagold hozzá a mascarponét, a kávét, és keverd simára. Végül dolgozd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. A kihűlt piskótát tekerd le, kend meg a krémmel, majd szorosan csavard fel a piskótát. 
A tiramisu gyümölccsel is fantasztikus. Friss vagy mirelit eperrel is készülhet. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük