Omlós, házi almás pite: a vastag habos rétegtől ilyen finom
Képtelenség ellenállni annak az omlós tésztájú, illatos almás pitének, amit hab koronáz meg.

habos-almas-pite
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Fokozza a nyirokkeringést, elhajtja a felesleges vizet, feszesíti a bőrt: nyirokdrenázs lépésről lépésre »

Elképesztően nőies a 62 éves modell: Elisabetta Dessy formás lábai még mindig ámulatba ejtőek »

Észbontóan nőiessé teszi az öltözéket: a piros cipő vonzza a figyelmet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az almás pite minden formájában finom, ám a régimódi vagy a rácsos mellett érdemes néha új recepttel is kísérletezni. Ezt a könnyű tésztájú sütit a vastag habréteg és az arra kerülő tészta teszi különlegessé. A látványa és az íze is csodás, ráadásul langyosan és hidegen is mennyei.

Házi, habos almás pite

Hozzávalók:

sütemény

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 db tojássárga
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 1 kg alma
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor

A habos réteghez

  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
Recept idők

Elkészítés:

Szitáld a lisztet egy tálba, majd keverd össze a sóval és a sütőporral. Morzsold össze a hideg vajjal, dolgozd össze a kétféle cukorral, a lisztes keverékkel, a tojássárgával és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapj. Takard le, és tedd a hűtőbe fél órára. 

A töltelékhez hámozd meg az almákat, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, majd ízesítsd a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal, és hagyd 10-15 percig pihenni.

A tésztából vegyél el kisebb darabot, a nagyobbat nyújtsd ki, majd nyomkodd egy kivajazott, kilisztezett tűzálló tál, illetve tepsi aljára. Nyomkodd ki az almás töltelékből a levet, és terítsd szét egyenletesen a tésztán. Tedd forró sütőbe, és süsd 180 fokon 15 percig.
 

A tojások fehérjét verd kemény habbá a cukorral, és simítsd az elősütött almás rétegre. Morzsold rá a maradék tésztát, és süsd még körülbelül 10-15 percig.  
Az almás sütiket nem tudjuk megunni. A franciák fordított almatortája minden igényt kielégít. 

Ezt is szeretjük