Könnyű és színes házi vajkrém: muffinokon a legfinomabb
Ha eddig már sokat kísérleteztél vajkrémmel, de nem lett az igazi, próbálkozz ezekkel a receptekkel! Kettőt is mutatunk.

szines-vajkrem
Ez is érdekelhet

A női okosóra duplán öltöztet! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

beauty and style

Ezért az indiai modellért rajong a világ: nem csoda, hogy a nagy márkák kapkodnak utána »

Lehúzza a pirosságot és megszünteti a gyulladást: 5 házi arcmaszk aloe verával pattanások ellen »

Nagyon divatos idén a csipke, de nem mindegy, hogy viseled: így nem lesz közönséges »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sokkal vonzóbb lesz a sütemény, ha a tetejére vajkrém is kerül. Muffinokon nagyon jól mutat, de tortákat is dekorálhatsz vele. Rögtön két receptet is ajánlunk, az egyik a klasszikus változat, a másik pedig a tojáshabos svájci krém. Ha nem szívesen használsz ételfestéket, akkor szörppel, gyümölcspürével, esetleg kakaóval is színezheted.

Házi vajkrém

Hozzávalók:

Alap vajkrém

  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 teáskanál ételfesték

Svájci vajkrém

  • 22 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 5 db tojásfehérje
  • ételfesték
  • aroma
Recept idők

Elkészítés:

A porcukrot szitáld egy tálba, és keverd ki jól a puha vajjal, majd add hozzá a tetszés szerinti ételfestéket. Akkor lesz jó, ha a cukor elolvad, és sima lesz a vaj. Gépi habverővel gyorsabban végzel. 
A masszát akár több részre is veheted, és több színt is használhatsz. Az így kapott krémet töltsd át nyomózsákba, és vidd fel dekoratívan a süti tetejére. Fontos, hogy csak kihűlt tésztára rakd a vajkrémet, különben megolvad, és nem lesz szép. A kész sütit érdemes a hűtőbe tenni egy-két órára. 
 

A svájci krémhez a tojásfehérjét és a cukrot vízgőz felett melegítsd össze. Habverővel kevergesd addig, amíg a cukor teljesen felolvad. A megfelelő állagot körülbelül öt-hét perc alatt éred el. A tűzről lehúzva verd kemény habbá 10-15 perc alatt, majd rakd hozzá a puha vajat, és jól dolgozd össze a masszát. Ízesítheted különböző aromákkal, és színezheted is ételfestékkel. Díszítsd vele a sütit, a kész vajkrémet feldobhatod még cukrokkal, gyöngyökkel. Ez jóval stabilabb, mint a sima vajkrém.
Akár az egyszerű csokis muffint is dekorálhatod házi vajkrémmel. Ezt még a kezdők is könnyen elkészíthetik. 

Ezt is szeretjük