Diós-lekváros emeletes süti piskótából: légiesen könnyű a tésztája
Minden van ebben a tortában, amitől egy süti igazán finom lehet: dió, lekvár, lágy krém, és csodás piskóta az alapja.

dios-lekvaros-piskota
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Marc Jacobs így vészeli át a karantént: ezeket posztolják a divatvilág ismert arcai »

Hajfestés érintés nélkül: egy leleményes fodrász megoldotta »

Ez a vagány ruhadarab is visszatért a múltból: a mellény most így divatos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kis változtatással a piskótából mutatós tortát készíthetsz, csak dobd fel egy kicsit. Ne ragaszkodj a megszokott formához sem! A vajas piskóta masszívabb, mint a hagyományos, és kevésbé kényes. Ha dobsz hozzá sütőport, biztosan szép magasra megemelkedik, és nem is esik össze.

Diós, lekváros piskóta

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 csipet

A díszítéshez

  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg lekvár
  • dió
Recept idők

Elkészítés:

Válassz ketté óvatosan öt tojást, fontos, hogy a fehérjéhez ne kerüljön sárgája, különben nehezen tudod csak felverni. A puha vaj felét keverd ki jó habosra öt evőkanál cukorral, adj hozzá egy csomag vaníliát, majd egyesével dolgozd hozzá a tojássárgákat. Gépi habverővel kavard körülbelül 10 percig. A tojásfehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval, és az egy teáskanál sütőporral vegyített liszttel felváltva, laza mozdulatokkal forgasd a masszába. Dolgozd simára, majd egyengesd egy közepes méretű, vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába.
 

Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt, 15 percig semmiképp ne nyitogasd a sütőajtót, mert a torta összeesik. Amikor már szép a színe, és jó magas, teszteld tűpróbával. Ha a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. A második lapot is süsd meg hasonló módon, majd várd meg, míg kihűlnek a piskóták. 
 

Az egyik tésztára kenj lekvárt, és rakd rá a másikat. A krémhez a vajat keverd jó habosra a cukorral, majd simítsd a torta tetejére. Rakd rá a diódarabokat, és tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. 
A krémes csokitortát is képtelenség megunni, ezzel a recepttel különösen finom lesz. 

Ezt is szeretjük