Diós-lekváros emeletes süti piskótából: légiesen könnyű a tésztája
Minden van ebben a tortában, amitől egy süti igazán finom lehet: dió, lekvár, lágy krém, és csodás piskóta az alapja.

dios-lekvaros-piskota
Ez is érdekelhet

Fodrászszalon az otthonunkban: egészséges és gyönyörű haj Panasonic hajszárítókkal (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

beauty and style

A csinos kis nagymamaretikül az új sláger: árakkal, lelőhelyekkel mutatjuk a szupernőies darabokat »

Vastag a dereka, széles a csípője, de irtó nőiesen öltözködik: nem a plusz kilókat, csak a csinos nőt látjuk »

Méregtelenítő vitaminbomba turmix téli lehangoltság ellen: olyan krémes, hogy megáll benne a kanál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kis változtatással a piskótából mutatós tortát készíthetsz, csak dobd fel egy kicsit. Ne ragaszkodj a megszokott formához sem! A vajas piskóta masszívabb, mint a hagyományos, és kevésbé kényes. Ha dobsz hozzá sütőport, biztosan szép magasra megemelkedik, és nem is esik össze.

Diós, lekváros piskóta

Hozzávalók:

  • 15 dkg vaj
  • 10 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • 10 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 csipet

A díszítéshez

  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg lekvár
  • dió
Recept idők

Elkészítés:

Válassz ketté óvatosan öt tojást, fontos, hogy a fehérjéhez ne kerüljön sárgája, különben nehezen tudod csak felverni. A puha vaj felét keverd ki jó habosra öt evőkanál cukorral, adj hozzá egy csomag vaníliát, majd egyesével dolgozd hozzá a tojássárgákat. Gépi habverővel kavard körülbelül 10 percig. A tojásfehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval, és az egy teáskanál sütőporral vegyített liszttel felváltva, laza mozdulatokkal forgasd a masszába. Dolgozd simára, majd egyengesd egy közepes méretű, vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába.
 

Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt, 15 percig semmiképp ne nyitogasd a sütőajtót, mert a torta összeesik. Amikor már szép a színe, és jó magas, teszteld tűpróbával. Ha a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. A második lapot is süsd meg hasonló módon, majd várd meg, míg kihűlnek a piskóták. 
 

Az egyik tésztára kenj lekvárt, és rakd rá a másikat. A krémhez a vajat keverd jó habosra a cukorral, majd simítsd a torta tetejére. Rakd rá a diódarabokat, és tedd a hűtőbe legalább egy-két órára. 
A krémes csokitortát is képtelenség megunni, ezzel a recepttel különösen finom lesz. 

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük