Diós-lekváros emeletes süti piskótából: légiesen könnyű a tésztája
Minden van ebben a tortában, amitől egy süti igazán finom lehet: dió, lekvár, lágy krém, és csodás piskóta az alapja.

- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »
- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Kis változtatással a piskótából mutatós tortát készíthetsz, csak dobd fel egy kicsit. Ne ragaszkodj a megszokott formához sem! A vajas piskóta masszívabb, mint a hagyományos, és kevésbé kényes. Ha dobsz hozzá sütőport, biztosan szép magasra megemelkedik, és nem is esik össze.
Diós, lekváros piskóta
Hozzávalók
- 15 dkg vaj
- 10 evőkanál liszt
- 10 evőkanál cukor
- 10 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál sütőpor
- 2 csipet só
A díszítéshez
- 25 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 15 dkg lekvár
- dió
Elkészítés:
Válassz ketté óvatosan öt tojást, fontos, hogy a fehérjéhez ne kerüljön sárgája, különben nehezen tudod csak felverni. A puha vaj felét keverd ki jó habosra öt evőkanál cukorral, adj hozzá egy csomag vaníliát, majd egyesével dolgozd hozzá a tojássárgákat. Gépi habverővel kavard körülbelül 10 percig. A tojásfehérjéket verd kemény habbá egy csipet sóval, és az egy teáskanál sütőporral vegyített liszttel felváltva, laza mozdulatokkal forgasd a masszába. Dolgozd simára, majd egyengesd egy közepes méretű, vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába.
Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt, 15 percig semmiképp ne nyitogasd a sütőajtót, mert a torta összeesik. Amikor már szép a színe, és jó magas, teszteld tűpróbával. Ha a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, vedd ki a sütőből. A második lapot is süsd meg hasonló módon, majd várd meg, míg kihűlnek a piskóták.
Az egyik tésztára kenj lekvárt, és rakd rá a másikat. A krémhez a vajat keverd jó habosra a cukorral, majd simítsd a torta tetejére. Rakd rá a diódarabokat, és tedd a hűtőbe legalább egy-két órára.
A krémes csokitortát is képtelenség megunni, ezzel a recepttel különösen finom lesz.
Még több recept