Isteni mini kakaós kuglófok: keleszteni nem, csak keverni kell
Még elegánsabb lesz a kuglóf, ha kisebb formákban sütöd meg. A csoki a tetején pedig a ráadás.

mini-kakaos-kuglofok
Ez is érdekelhet

Könnyű lábak, visszér nélkül (x)

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Leheletfinom nőies smink, ami percek alatt elkészül: minden alkalomra bevethető »

Így lehet a szetted franciásan sikkes: csak néhány kulcsdarab a titka »

Csökkentik a gyulladást és fokozzák a bőr ragyogását: az 5 legjobb növényi omega-3 forrás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kalács mellett a húsvéti szezon nagy kedvencei a kuglófok, amik rengeteg változatban kerülhetnek az asztalra. Ha tartasz a kelesztéstől, vagy nincs rá időd, akkor válaszd a kevert tésztás változatot. Érdemes feldobni kakaóval, sőt, ha szeretnél kitenni magadért, csokival leöntve, mogyoróval megszórva kínáld. Ebből az adagból négy kisebb vagy két közepes kuglófot készíthetsz. 

Mini kakaós kuglófok

Hozzávalók:

A kuglófhoz

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 2.5 dl tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom
  • 1 csipet

A tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 0.5 dl tej
  • mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat keverd habosra a cukorral és a tojássárgákkal, add hozzá a tejet, a vaníliás cukrot, és reszeld bele a citrom héját. Szitáld a lisztet egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a sóval és a kakaóval. Óvatosan keverd hozzá a kemény habbá vert fehérjéket, és dolgozd simára a masszát.
Öntsd a tésztát kivajazott, kilisztezett kuglófformákba, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg. Attól függően, hogy mekkora a forma, elég lehet neki 20 perc, ha kisebbekbe tetted, de ha egy nagyba, akkor körülbelül 35-40 perc. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld az egyik sütit. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. A tetejére az összetördelt csokit vízgőz felett olvaszd össze a tejjel, majd csorgasd a kuglófok tetejére. 
A kalácskészítés sem olyan ördöngösség, főleg, ha ismersz néhány jól bevált trükköt. 

Ezt is szeretjük