Isteni mini kakaós kuglófok: keleszteni nem, csak keverni kell
Még elegánsabb lesz a kuglóf, ha kisebb formákban sütöd meg. A csoki a tetején pedig a ráadás.

mini-kakaos-kuglofok
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

Új trend hódít a házi karanténban: retró edzősvideókra tornázik a világ »

Hogy használd a kémiai hámlasztókat otthon? Nem mindegy, milyen bőrtípusra, melyiket választod »

Penelopé Cruz kifinomult eleganciája mindig lehengerlő: a 45 éves színésznő tudja, miben mutat jól »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kalács mellett a húsvéti szezon nagy kedvencei a kuglófok, amik rengeteg változatban kerülhetnek az asztalra. Ha tartasz a kelesztéstől, vagy nincs rá időd, akkor válaszd a kevert tésztás változatot. Érdemes feldobni kakaóval, sőt, ha szeretnél kitenni magadért, csokival leöntve, mogyoróval megszórva kínáld. Ebből az adagból négy kisebb vagy két közepes kuglófot készíthetsz. 

Mini kakaós kuglófok

Hozzávalók:

A kuglófhoz

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 2.5 dl tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom
  • 1 csipet

A tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 0.5 dl tej
  • mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

A puha vajat keverd habosra a cukorral és a tojássárgákkal, add hozzá a tejet, a vaníliás cukrot, és reszeld bele a citrom héját. Szitáld a lisztet egy tálba, vegyítsd a sütőporral, a sóval és a kakaóval. Óvatosan keverd hozzá a kemény habbá vert fehérjéket, és dolgozd simára a masszát.
Öntsd a tésztát kivajazott, kilisztezett kuglófformákba, és előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg. Attól függően, hogy mekkora a forma, elég lehet neki 20 perc, ha kisebbekbe tetted, de ha egy nagyba, akkor körülbelül 35-40 perc. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld az egyik sütit. Ha a tésztába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. A tetejére az összetördelt csokit vízgőz felett olvaszd össze a tejjel, majd csorgasd a kuglófok tetejére. 
A kalácskészítés sem olyan ördöngösség, főleg, ha ismersz néhány jól bevált trükköt. 

Ezt is szeretjük