Emeletes kakaós piskóta tejszínes krémmel töltve: akár torta is lehet
Ha szereted a krémes sütiket, ezzel a kakaós alapú, mascarponés tejszínnel töltött piskótával nem tudsz majd betelni.

kakaos-terjszines-piskota
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A légiesen könnyű kakaós piskótát habos réteggel könnyen feldobhatod, és mutatós, mennyei desszertet tehetsz az asztalra. A tészta szép magas lesz, ha betartod a piskótakészítés szabályait, tehát ügyelsz a tojások szétválasztásakor, nem töröd össze a habot, nem nyitogatod az ajtót. 

Kakaós, tejszínes piskóta

Hozzávalók:

  • 16 dkg liszt
  • 16 dkg cukor
  • 8 db tojás
  • 4 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A krémhez

  • 50 dkg mascarpone
  • 5 dl habtejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag habfixáló
Recept idők

Elkészítés:

A tortalaphoz készítsd el a piskótát. A tojásokat óvatosan válaszd szét, majd a fehérjét egy csipet sóval kezdd felverni. Közben kanalanként dolgozd hozzá a cukrot, a vaníliát, majd amikor már nagyon kemény, tedd hozzá a tojássárgákat, és részletekben forgasd hozzá a kakaóporral vegyített lisztet is. Ekkor már csak fakanállal dolgozz, nehogy összetörd a habot. 

Egy közepes méretű kapcsos tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, majd öntsd bele a masszát. Told 170 fokos sütőbe, és süsd körülbelül 30 percig. Ha tűpróba során a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Amikor a tortalap teljesen kihűl, vágd három részre.
 

A krémhez a hideg tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, majd dolgozd össze a mascarponéval és a porcukorral. Kend a tortalapokra, ha marad krém, a tészta tetejére és az oldalára is tehetsz.  
A csupa csokis Mississippi-tortát kóstoltad már? Az alapját nem kell sütni, a tetejére pedig tejszín kerül. 

Ezt is szeretjük