Emeletes kakaós piskóta tejszínes krémmel töltve: akár torta is lehet
Ha szereted a krémes sütiket, ezzel a kakaós alapú, mascarponés tejszínnel töltött piskótával nem tudsz majd betelni.


- A legszebb ruhák a Golden Globe-ról: az 51 éves Catherine Zeta-Jones ellopta a show-t a ruhájával »
- Diana angyalarcú unokahúga nem kis feladatot kapott: a 30 éves Kitty Spencer a Dolce & Gabbanát képviseli »
- A bőrhatású nadrág és a bakancs 50 felett sem tilos: a vagány stylist megmutatja, hogy lehet nőies »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
A légiesen könnyű kakaós piskótát habos réteggel könnyen feldobhatod, és mutatós, mennyei desszertet tehetsz az asztalra. A tészta szép magas lesz, ha betartod a piskótakészítés szabályait, tehát ügyelsz a tojások szétválasztásakor, nem töröd össze a habot, nem nyitogatod az ajtót.
Kakaós, tejszínes piskóta
Hozzávalók:
- 16 dkg liszt
- 16 dkg cukor
- 8 db tojás
- 4 evőkanál kakaó
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
A krémhez
- 50 dkg mascarpone
- 5 dl habtejszín
- 3 evőkanál cukor
- 2 csomag habfixáló
Elkészítés:
A tortalaphoz készítsd el a piskótát. A tojásokat óvatosan válaszd szét, majd a fehérjét egy csipet sóval kezdd felverni. Közben kanalanként dolgozd hozzá a cukrot, a vaníliát, majd amikor már nagyon kemény, tedd hozzá a tojássárgákat, és részletekben forgasd hozzá a kakaóporral vegyített lisztet is. Ekkor már csak fakanállal dolgozz, nehogy összetörd a habot.
Egy közepes méretű kapcsos tortaforma alját béleld ki sütőpapírral, majd öntsd bele a masszát. Told 170 fokos sütőbe, és süsd körülbelül 30 percig. Ha tűpróba során a piskótába szúrt tű nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Amikor a tortalap teljesen kihűl, vágd három részre.
A krémhez a hideg tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, majd dolgozd össze a mascarponéval és a porcukorral. Kend a tortalapokra, ha marad krém, a tészta tetejére és az oldalára is tehetsz.
A csupa csokis Mississippi-tortát kóstoltad már? Az alapját nem kell sütni, a tetejére pedig tejszín kerül.
Még több recept