Narancsos-mákos süti: csak összekevered, és mehet a sütőbe
Nem kell túlbonyolítani a sütikészítést, ez a mesés, békebeli mákos kevert csupán 10 perc munkát igényel. Naranccsal még izgalmasabb.


- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
A kevert sütikkel képtelenség melléfogni, hisz egyszerűek, gyorsak, nem mellesleg ellenállhatatlanok. A tésztát a mákon kívül feldobhatod még akár meggyel vagy dióval is. Készítheted tepsiben vagy kenyérformában, utóbbiban lassabban sül át. A narancsnak köszönhetően puhább és illatos lesz a tészta. Alaposan mosd meg a héját, mielőtt lereszeled.
Narancsos-mákos süti
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 18 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 5 dkg mák
- 3 db tojás
- 2 dl tejföl
- 1 db narancs
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 teáskanál sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, és keverd habosra a cukorral és a vaníliával. Rakd hozzá a tejfölt, a reszelt narancshéjat, a fél gyümölcs frissen facsart levét és az olvasztott vajat. Jól dolgozd össze, majd forgasd bele a sütőporral és mákkal vegyített lisztet.
Simítsd a masszát sütőpapírral bélelt kenyérformába, és told forró sütőbe. Süsd meg 160 fokon körülbelül 40 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Ha beleszúrsz egy hegyes kést, és nem ragad rá massza, biztosan elkészült.
A palacsintát is kipróbálhatod mákkal, ezúttal azonban a tésztába keverd az apró fekete szemeket.
Még több recept