Banános, mascarponés torta roppanós dióval: egyszerű kevert tészta a süti alapja
Kis átalakuláson ment át a banánkenyér, és ilyen csábító, krémes torta lett belőle.

bananos-mascarpones-torta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A banános kevert süti tökéletes tortaalap is lehet. A gyümölcsnek köszönhetően nem kell attól tartanod, hogy kiszárad. A fahéj és a dió csodás ízt ad a tésztának. Ebbe a tortába a barnulásnak indult banánokat is bátran felhasználhatod. A tésztába kerülő cukor mennyisége attól is függ, mennyire érett a banán.

Banános, mascarponés torta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg dió
  • 3 db tojás
  • 2 db banán
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál fahéj

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló

A tetejére

  • 2 evőkanál dió
Recept idők

Elkészítés:

A banánt villával nyomkodd össze, majd habosítsd a tojásokkal, a vajjal és a cukorral. Egy másik edényben vegyítsd a száraz hozzzávalókat, a darált vagy kis darabokra vágott diót, a lisztet, a fahéjat és a sütőport, majd forgasd a banános keverékbe. Egyengesd a sima masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába, és 160 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt.

A krémhez a tejszínt verd kemény habbá, keverd hozzá a cukrot, a habfixálót, és forgasd hozzá a mascarponét. Kend a kihűlt tésztára, majd szórd meg apróra vágott dióval. 
A gazdag csokoládékrémmel töltött Mississipi-tortát próbáltad már? Minden édességimádó nagy rajongója lesz. 

Ezt is szeretjük