Reszelt túrós pite omlós, kakaós tésztából: a töltelék mascarponéval még finomabb
Szeretted a nagyi reszelt túrósát? Ez a továbbgondolt változat, mascarponéval, gyümölccsel megbolondítva.

- Felélénkül a bőr és csökken a puffadás, ha így mosol arcot: ezt tedd, és ragyogni fogsz »
- 6 nőies nyári szett, amiben jól mutat a szalmatáska: ez a szezon legmutatósabb kiegészítője »
- Katalin hercegnét az egyik legszebb ruhájában örökítették meg a festményen: a híres kreáció úgy ragyog, mint a smaragd »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
A kakaós, vajas tésztájú reszelt túrós régi, jól bevált recept. Figyelj, hogy lehetőleg gyorsan dolgozd össze a tésztát, így lesz finom omlós. A töltelék viszont nem a megszokott, a túrót érdemes mascarponéval lazítani, és jól illik hozzá a gyümölcs is. Ilyenkor kompótot vagy mirelit gyümölcsöt is használhatsz.
Reszelt túrós pite
Hozzávalók
A tésztához
- 40 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 1 db tojássárga
- 0.5 csomag sütőpor
A töltelékhez
- 75 dkg túró
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg gyümölcs
- 20 dkg cukor
- 2 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Először készítsd el a tölteléket: a túrót villával törd össze, keverd hozzá a tojássárgát, a mascarponét, majd ízesítsd cukorral, vaníliás cukorral. Forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét, végül pedig a gyümölcsöt.
A tésztához a lisztet keverd össze a sütőporral, a cukorral és a kakaóval, majd morzsold össze a kis darabokra vágott vajjal. Tedd hozzá a tojást, és gyúrd össze. A tészta felét reszeld egy közepes méretű tepsi aljára, majd simítsd rá a túrótölteléket, a tetejére pedig reszeld a maradék tésztát. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg 30 perc alatt.
A klasszikus túrós pitét is feltétlenül készítsd el: akkor az igazi, ha a tészta pehelykönnyű, a töltelék pedig vastag.
Még több recept