Pillekönnyű csokis, lekváros piskóta: ezzel a tésztával nem tudsz hibázni
Ha a piskótába olaj is kerül, sokkal jobban megtartja a formáját. Lekvárral, csokival még vonzóbbá teheted.

csokis-lekvaros-piskota
Ez is érdekelhet

A bosszúpornótól a virtuális valóságig: elindult a Gyerekaneten.hu, az NMHH szülőknek szóló információs oldala (x)

Fogyassz hazai prémium tejterméket! (x)

Sasszemkezelés: a magyar zenészek is ezt választják (x)

Vírusok ellen segíthetnek a gyógynövények (x)

beauty and style

Gyönyörű lesz: így csempészd be majd az év színét az esküvői dekorációba »

Az Instagram népszerű trollja manökenként is vicces: Celeste Barber szétpózolta a divatbemutatót »

A rózsaarany hajszín ellenállhatatlan: a vörösnél és a szőkénél is divatosabb idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A hétvégi ebédek mellé kell valami fantasztikus desszert! Ha a piskóta egyszerre lekváros és csokis is, akkor biztosan nem ér csalódás senkit. A tésztába tejet és olajat is keverhetsz, így biztosan nem lesz fojtós, és a kezdők is sikerre viszik. Ha tortaformában sütöd meg, még elegánsabb lesz. 

Csokis, lekváros piskóta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg lekvár
  • 5 db tojás
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor

A mázhoz

  • 10 dkg csoki
  • 1.5 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd szét, és a sárgákat keverd ki a cukorral, majd add hozzá a sütőporos lisztet. Dolgozd hozzá a tejet és az olajat. A tojásfehérjéből verj kemény habot, majd forgasd a masszába, és dolgozd csomómentesre a tésztát. Végül öntsd a masszát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába. Teáskanállal potyogtass bele lekvárt, és told forró sütőbe. Süsd meg 160 fokon 30 perc alatt, majd teszteld tűpróbával. Szúrj a piskótába tűt vagy fogvájót, ha üresen húzod ki, elkészült. Vár meg, amíg kihűl, majd fordítsd egy tálcára.

A mázhoz a vajat és a kis darabokra tördelt csokit olvaszd össze vízgőz felett, és kevergesd addig, amíg homogén nem lesz, várd meg, amíg langyos lesz, majd simítsd a kihűlt piskótára. Pár órára tedd hűtőbe, hogy a máz teljesen megdermedjen.
A mesés Viktória-tortát kóstoltad már? A puha, vajas piskóta sok tejszínhabbal a legfinomabb. 

Ezt is szeretjük