Zöldségekkel sült marha
Omlós, zamatos fogás a hétvégére
Egy ízletes, laktató marhasültnél kevés jobb dolog jöhet ezen a hétvégén, készítsd el te is!

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Marhát sütni nem olyan nehéz feladat, mint gondolnád, az egyik legfontosabb tényező a sikerhez az, hogy elég ideig főzd, ha ezt betartod, akkor már nagyon rossz nem lehet a végeredmény.

Ha kicsit pikánsabbra szeretnéd, a húsleves helyett öntsd fel borral, és úgy süsd meg, mennyei és zamatos fogás lesz úgy is.

Zöldségekkel sült marha

Hozzávalók:

  • 2 kg marhafartő - vagy más, hosszú főzést-párolást igénylő rész
  • 3 dl húsleves - kockából is jó
  • 3 dkg liszt
  • 3 evőkanálnyi zsír
  • 2 vöröshagyma
  • 2 répa
  • 1 evőkanálnyi kakukkfű
  • 3 babérlevél
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

Négy óra.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd keverd össze a lisztet sóval és borssal, és dörgöld be ezzel a keverékkel a húst. A hagymát pucold meg és karikázd fel. A zsírt olvaszd fel egy mélyebb serpenyőben - a legjobb egy olyan, amit a sütőben is tudsz használni -, majd hirtelen, magas lángon pirítsd meg rajta a hús minden oldalát. Add hozzá a felkarikázott hagymát, fedd le, és kis lángon főzd körülbelül tíz percig. Ezalatt pucold meg és karikázd fel a répát.

Ha letelt ez az idő, add a húshoz a répát, a fűszereket, és öntsd fel a húslevessel. Fedd le jó alaposan, és told be 180 fokra előmelegített sütőbe, nagyjából három és fél órára, időnként teszteld, ha már szépen megpuhult, valószínűleg kész is van. A sütés utolsó órájára rakj mellé tisztított, de héjában hagyott, szeletelt krumplit, így a köret is meglesz.

Zöldségköretek a változatos ízekhez

Ha a sült készül, de még főznél mellé valamit, készíts mennyei zöldségköreteket, akár többet is, hiszen a változatosság gyönyörködtet.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

kacsacomb lead
  • kacsa
  • húsételek

Sült kacsacomb

Ezt is szeretjük