Omlós aszalt szilvás pulyka
Igazi ünnepi lakoma
A sült pulykamell és az aszalt szilva a legfinnyásabb kritikus száját is betömi, valódi ízorgia.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

Divatos, szexi harisnyák az ünnepi ruhához: megdobják az önbizalmat »

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az aszalt szilva egyébként is jó viszonyt ápol a sült húsokkal, de talán a pulykával együtt működik a legjobban.

Nemcsak a szilva, hanem szinte bármely gyümölcs nagyon jó ehhez a sült húshoz, készíts mellé sült almát vagy valamilyen gyümölcsös szószt, esetleg tálald kompóttal, mindegyik megoldás remekül passzol!

Aszalt szilvás pulyka

Hozzávalók:

  • egy szép nagy, 1 kg körüli egész pulykamell
  • 20 dkg aszalt szilva - mag nélkül!
  • 15 dkg bacon
  • 1 szál rozmaring
  • 7-8 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 alma
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

110 perc.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg alaposan, majd középen, hosszában vágd be, ne vágd ketté, csak egy jó mély vágást ejts rajta, ahová majd befér a töltelék. Sózd és borsozd ízlésed szerint a külsejét és a belsejét is. A bacont vágd fel vékony szeletekre - a legjobb, ha már eleve úgy vásárolod -, oszd három részre, és ebből kettőt helyezz el a mélyedés két oldalán. Az almát mosd meg alaposan, majd darabold apró kockákra, és a szilvával együtt helyezd el a baconszeletek közé. Ezután zárd be a mélyedést hústűk segítségével, ha van otthon zsineged, akkor azzal kötözd össze a húst jó szorosan, ha nincs, akkor maradnak a hústűk, arra figyelj, hogy jól zárja körbe a hús a tölteléket.

Egy alkalmas tepsi aljára karikázd a hagymát, szórd mellé a fokhagymát, valamint tedd oda a rozmaringot. Erre jöhet a hús, majd a tetejére a maradék szalonna. Egy kis olajjal kend át mindenhol, melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd lefedve told be legalább egy órára. Ha ez letelt, és már úgy néz ki, hogy jól átsült a husi, akkor vedd le a fedőt, és 15-20 perc alatt pirítsd meg. Tálalás előtt vedd ki a hústűket, illetve távolítsd el a zsineget!

Zamatos grillcsirke

Ha pulykára és ünnepi kunsztokra nincs időd, akkor se aggódj, egy szép pirosra sült grillcsirke is lehet ünnepi fogás!

Ezt is szeretjük