Omlós kacsasült
Az ünnepi asztal dísze lehet a jól sikerült, omlós és ízletes kacsasült, ami a májas, gombás töltelékkel lesz teljes.
- Segítenek, ha pár nappal késleltetnéd a hajmosást, felfrissítik a frizurát: kíméletesebb szárazsamponok árakkal »
- A magyar plus size modell nem csak fehérneműben mutatja meg alakját: Sirokai Diána imádja a merész ruhákat »
- Mintha Cindy Crawfordot látnánk a retró fotókon, de nem ő az: az ikonikus smink is rásegít a kísérteties hasonlóságra »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
- 100-an sem lakják a magyar falut, pedig mesébe illik: 8 parányi település, ahol elrepül a hétvége
A töltött kacsa nem egy instant tésztaleves, ezért nem is érdemes vele kapkodnod, a siker egyik kulcsa az, hogy nyugodtan, kényelmesen készítsd el ezt a finomságot.
Ahány ház, annyiféleképpen készítik a töltött kacsát, próbáld ki gesztenyés és almás töltelékkel is!
Töltött kacsa
Hozzávalók:
- 1 darab közepes méretű pecsenyekacsa
- 40 dkg csirkemáj
- 15 dkg húsos szalonna
- 3 tojás
- 40 dkg gomba
- 2 száraz zsömle
- 3 dl tej
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- 5-6 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 2 evőkanálnyi szárított majoránna
- 3 evőkanál mustár
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
Három és fél óra.
Elkészítés menete:
A beszerzett állatot jól mosd át, majd belül dörzsöld át jó alaposan sóval, borssal és fokhagymával, kívül pedig csak sóval. Ha ezzel megvagy, tedd a hűtőbe, és állj neki a tölteléknek. A zsemléket áztasd a tejbe - ha nem lepi el, pótolhatod vízzel is. Két tojást főzz keményre. A májat mosd át alaposan, ahogyan a gombát is. A szalonnát és a hagymát kockázd fel. Ha mindent előkészítettél, egy kis olajon kezdd el pirítani a szalonnát, majd add hozzá a hagymát, ha szép üveges már, akkor futtasd meg rajta a gombát és a májat, keverd hozzá a majoránnát és egy kis friss petrezselymet is, ha a máj szépen átpirult, leveheted a tűzről.
Az áztatott zsemlét tépkedd egy tálba, a főtt tojást szabadítsd meg a héjától, és darabold a zsemléhez, majd jöhet a gombás-májas ragu is. Üsd hozzájuk a maradék tojást, szórd meg pirospaprikával az egészet, vágj hozzájuk petrezselymet, tedd bele a mustárt, és nyomj bele egy-két gerezd fokhagymát. Sózd és borsozd hangulatodnak megfelelően, majd dolgozd össze ezt az egészet. Ha ezzel megvagy, varázsold elő a kacsát, és töltsd meg a masszával. Varrd be az állatot, a bőrét pedig vagdald be néhány helyen, majd tedd tepsibe, és fedd le alufóliával. 180 fokra előmelegített sütőben süsd két óráig, majd ha már szépen átsült, vedd le a fóliát, szurkáld meg néhány helyen, és immár fedetlenül pirítsd meg, ha már szép pirosas, kész is van.
Egészséges köretek a fejedelmi lakomához
Ha a főétel úgyis zsíros, laktató fogás, akkor köretnek érdemes olyat választanod, ami kicsit ellensúlyozza ezt.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- gyökér
Gazdag leves a hideg ellen

- fűszer
- fokhagyma
Egyben sült karaj

- paradicsom
- vega