Gazdag leves a hideg ellen
Tápláló csirkebecsinált leves
Egy tál forró, zöldségekkel alaposan megpakolt leves nagyon jól tud esni a hideg estéken.

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

A 35 éves modellt tinilánynak néznénk smink nélkül – Miranda Kerren nem fog az idő »

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Alig egy óra a tűzhelynél, és már kész is van a csirkebecsinált leves, minél több zöldséggel készíted, annál ízletesebb és táplálóbb lesz.

Eperlevél tésztával vagy házi galuskával feldobva a legfinomabb, ezek valamelyikét ki ne hagyd belőle!

Csirkebecsinált leves

Hozzávalók:

  • 2 komplett csirke far-hát vagy a súlyának megfelelő csirkeaprólék
  • 3 répa
  • 2 gyökér
  • 3 dkg vaj
  • 1 liter húsleves - kockából is jó
  • 1 kis fej zeller
  • 1 hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 marék zöldborsó
  • pár szál friss petrezselyem
  • 1 evőkanálnyi tárkony
  • 1 dl tejszín
  • néhány darab máj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg, darabold számodra szimpatikus részekre, és tégy ugyanígy a zöldségekkel is. A hagymát kockázd fel. A vajat olvaszd fel, kicsit fonnyaszd meg rajta a hagymát, majd jöhet rá a hús is. Pár percig pirítsd rajta, majd keverd hozzá a zöldségeket és a májat, öntsd fel a húslevessel plusz egy bögrényi vízzel, vedd kis lángra, és hagyd főni az egészet.

Amikor már puhák a zöldségek, és a hús is átfőtt, keverd hozzá a tejszínt, pár percig még hagyd így fortyogni, aztán zárd el, és már kész is vagy vele.

A legjobb húsleves nyomában

A húslevesben főtt hús egy kis tormával igazán finom fogás, ahogyan a lé is, amiben elkészült, nézd meg, hogyan lesz tökéletes!

Ezt is szeretjük