Gazdag leves a hideg ellen
Tápláló csirkebecsinált leves
Egy tál forró, zöldségekkel alaposan megpakolt leves nagyon jól tud esni a hideg estéken.

Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

3 tévhit a házasság első évéről: senkinél sem törvényszerűek »

3 divatos táska, amiben nem csak egy zsebkendő fér el: az apró retikül ellentéte, mégis sokan imádják »

Füstös szemsmink 50 felett: nem öregít, ha így kerül fel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Alig egy óra a tűzhelynél, és már kész is van a csirkebecsinált leves, minél több zöldséggel készíted, annál ízletesebb és táplálóbb lesz.

Eperlevél tésztával vagy házi galuskával feldobva a legfinomabb, ezek valamelyikét ki ne hagyd belőle!

Csirkebecsinált leves

Hozzávalók:

  • 2 komplett csirke far-hát vagy a súlyának megfelelő csirkeaprólék
  • 3 répa
  • 2 gyökér
  • 3 dkg vaj
  • 1 liter húsleves - kockából is jó
  • 1 kis fej zeller
  • 1 hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 marék zöldborsó
  • pár szál friss petrezselyem
  • 1 evőkanálnyi tárkony
  • 1 dl tejszín
  • néhány darab máj
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg, darabold számodra szimpatikus részekre, és tégy ugyanígy a zöldségekkel is. A hagymát kockázd fel. A vajat olvaszd fel, kicsit fonnyaszd meg rajta a hagymát, majd jöhet rá a hús is. Pár percig pirítsd rajta, majd keverd hozzá a zöldségeket és a májat, öntsd fel a húslevessel plusz egy bögrényi vízzel, vedd kis lángra, és hagyd főni az egészet.

Amikor már puhák a zöldségek, és a hús is átfőtt, keverd hozzá a tejszínt, pár percig még hagyd így fortyogni, aztán zárd el, és már kész is vagy vele.

A legjobb húsleves nyomában

A húslevesben főtt hús egy kis tormával igazán finom fogás, ahogyan a lé is, amiben elkészült, nézd meg, hogyan lesz tökéletes!

Ezt is szeretjük