A klasszikus párolt káposzta receptje
Libához és kacsához kötelező
A sült szárnyasok elengedhetetlen köretét egyszerűen összedobhatod.

Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Így készíts házilag highlightert csupán 3 összetevőből: életre kelti a bőröd »

10 trend, amivel számolni kell 2019-ben: a retró divat rajongói előre örülhetnek »

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy ínycsiklandó sült mellé az egyik legjobb köret, amit készíthetsz, a káposzta, egyrészt, mert egészséges, másrészt, mert nagyon finom, és harmadrészt persze azért is, mert viszonylag hamar elkészülhetsz vele.

Örökös dilemma a köménymag használata vagy nem használata ehhez az ételhez, a legjobb, ha kétfélét készítesz, így biztosan mindenki megtalálja majd a kedvencét.

Párolt káposzta

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej lilakáposzta
  • 1 evőkanálnyi ecet
  • 4-5 evőkanál kristálycukor
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Miután megszerezted a megfelelő fej káposztát, először is mosd át jó alaposan. Ha ezzel megvagy, vágd félbe, majd vágd csíkokra, és sózd be ízlésed szerint, ezután tedd félre negyed órára. Miután letelt ez az idő, egy mélyebb serpenyőben hevíts egy kis olajat, és karamellizáld meg rajta a cukrot. Ha már szépen megbarnult, keverd hozzá a káposztát, ízesítsd borssal és ecettel, majd egy kis vízzel öntsd fel - nagyjából fél deci elég is lesz -, fedd le, és hagyd párolódni.

Nagyjából fél óra múlva kész is lesz a káposzta, ha úgy látod, hogy kevés alatta a víz, önts alá még egy kicsit, különben leéghet, azt pedig nem szeretnéd.

A legfinomabb zöldségköretek

Élet a kenyéren, krumplin és rizsen túl, avagy egy köret lehet egészséges és finom is egyszerre, megmutatjuk, hogyan!

OLVASD EL EZT IS!

omlos sult karaj lead
  • fűszer
  • fokhagyma

Egyben sült karaj

Ezt is szeretjük