A klasszikus párolt káposzta receptje
Libához és kacsához kötelező
A sült szárnyasok elengedhetetlen köretét egyszerűen összedobhatod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy ínycsiklandó sült mellé az egyik legjobb köret, amit készíthetsz, a káposzta, egyrészt, mert egészséges, másrészt, mert nagyon finom, és harmadrészt persze azért is, mert viszonylag hamar elkészülhetsz vele.

Örökös dilemma a köménymag használata vagy nem használata ehhez az ételhez, a legjobb, ha kétfélét készítesz, így biztosan mindenki megtalálja majd a kedvencét.

Párolt káposzta

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej lilakáposzta
  • 1 evőkanálnyi ecet
  • 4-5 evőkanál kristálycukor
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Miután megszerezted a megfelelő fej káposztát, először is mosd át jó alaposan. Ha ezzel megvagy, vágd félbe, majd vágd csíkokra, és sózd be ízlésed szerint, ezután tedd félre negyed órára. Miután letelt ez az idő, egy mélyebb serpenyőben hevíts egy kis olajat, és karamellizáld meg rajta a cukrot. Ha már szépen megbarnult, keverd hozzá a káposztát, ízesítsd borssal és ecettel, majd egy kis vízzel öntsd fel - nagyjából fél deci elég is lesz -, fedd le, és hagyd párolódni.

Nagyjából fél óra múlva kész is lesz a káposzta, ha úgy látod, hogy kevés alatta a víz, önts alá még egy kicsit, különben leéghet, azt pedig nem szeretnéd.

A legfinomabb zöldségköretek

Élet a kenyéren, krumplin és rizsen túl, avagy egy köret lehet egészséges és finom is egyszerre, megmutatjuk, hogyan!

OLVASD EL EZT IS!

omlos sult karaj lead
  • fűszer
  • fokhagyma

Egyben sült karaj

Ezt is szeretjük