Sült kacsacomb
Párolt káposztával a legjobb
Egy igazi vasárnapi lakoma egyik legjobb fogása lehet a zamatos kacsasült, isteni párolt káposztával tálalva.

Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

A divatbloggerek odáig vannak ezekért a darabokért: a pizsama az utcán is nőies, ha így viseled »

A kézfejen hamarabb nyomot hagy az idő, mint az arcon: szuper hatóanyagok ráncok és foltok ellen »

A legnőiesebb fürdőruhák telt idomokra: 10 ezer forint alatt is találsz csinos darabokat a leárazásokon »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha úgy érzed, hogy az igazi lakomáknak karácsony után sem szabad véget érniük, ez lesz a te recepted!

A párolt káposzta mellett elengedhetetlen köret még hozzá a hagymás tört krumpli is, a legjobb, ha mindkettőt elkészíted, úgy lesz teljes az élmény!

Sült kacsacomb

Hozzávalók:

  • 6 szép nagy kacsacomb
  • 2 ág rozmaring
  • 2 kiskanál majoránna
  • 4 babérlevél
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Két óra.

Elkészítés menete:

A húsokat dörgöld be jó alaposan a fűszerekkel és egy kis olajjal, majd tedd hűtőbe legalább pár órára, de az a legjobb, ha egy egész éjszakát áll. Ha letelt a pácolásra szánt idő, végy elő egy mélyebb edényt, pirítsd meg benne a combok mindkét oldalát, majd önts alájuk annyi vizet, amiben puhára főnek - először tégy alájuk kevés vizet, aztán folyamatosan pótold, így biztos nem lesz túl sok -, és nagyjából egy óráig főzd őket, közepes lángon, lefedve.

Ha szépen megpuhultak, egy tepsibe tégy sütőpapírt, rá a húsokat, és told be 180 fokra előmelegített sütőbe, körülbelül fél órára. Időnként fordítsd meg a húsokat, és folyamatosan locsolgasd őket a lábasban megmaradt lével. Amíg sül, készítsd el hozzá a párolt káposztát!

Különleges köretek különleges alkalmakra

A hagyományostól eltérő köretek a legegyszerűbb fogást is feldobhatják, készítsd el közülük bármelyiket!

OLVASD EL EZT IS!

omlos sult karaj lead
  • fűszer
  • fokhagyma

Egyben sült karaj

Ezt is szeretjük