A klasszikus párolt káposzta receptje
Libához és kacsához kötelező
A sült szárnyasok elengedhetetlen köretét egyszerűen összedobhatod.

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Átmennél most a biológiaérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Ma 81 éves Kovács P. József: a Magyar Televízió legendás bemondója így él napjainkban
- Felismered, melyik magyar városban készült a fotó? 9 kérdéses kvíz, hogy próbára tedd a tudásod
Egy ínycsiklandó sült mellé az egyik legjobb köret, amit készíthetsz, a káposzta, egyrészt, mert egészséges, másrészt, mert nagyon finom, és harmadrészt persze azért is, mert viszonylag hamar elkészülhetsz vele.


Örökös dilemma a köménymag használata vagy nem használata ehhez az ételhez, a legjobb, ha kétfélét készítesz, így biztosan mindenki megtalálja majd a kedvencét.
Párolt káposzta
Hozzávalók:
- 1 közepes fej lilakáposzta
- 1 evőkanálnyi ecet
- 4-5 evőkanál kristálycukor
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
Miután megszerezted a megfelelő fej káposztát, először is mosd át jó alaposan. Ha ezzel megvagy, vágd félbe, majd vágd csíkokra, és sózd be ízlésed szerint, ezután tedd félre negyed órára. Miután letelt ez az idő, egy mélyebb serpenyőben hevíts egy kis olajat, és karamellizáld meg rajta a cukrot. Ha már szépen megbarnult, keverd hozzá a káposztát, ízesítsd borssal és ecettel, majd egy kis vízzel öntsd fel - nagyjából fél deci elég is lesz -, fedd le, és hagyd párolódni.
Nagyjából fél óra múlva kész is lesz a káposzta, ha úgy látod, hogy kevés alatta a víz, önts alá még egy kicsit, különben leéghet, azt pedig nem szeretnéd.
A legfinomabb zöldségköretek
Élet a kenyéren, krumplin és rizsen túl, avagy egy köret lehet egészséges és finom is egyszerre, megmutatjuk, hogyan!
OLVASD EL EZT IS!

- fűszer
- fokhagyma
Egyben sült karaj

- hagyma
- marha
Hagymás rostélyos

- tojás
- paprika