Zöldségekkel sült marha
Omlós, zamatos fogás a hétvégére
Egy ízletes, laktató marhasültnél kevés jobb dolog jöhet ezen a hétvégén, készítsd el te is!

Ez is érdekelhet

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

beauty and style

Ezek a legjobb hidratáló arckrémek télre: minden bőrtípusra »

Tisztítja a májat és segíti a fogyást: egyszerű céklaturmix, ami még finom is »

Teltebb ajkak szilikon nélkül: minden, amit a szájfeltöltésről tudni kell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Marhát sütni nem olyan nehéz feladat, mint gondolnád, az egyik legfontosabb tényező a sikerhez az, hogy elég ideig főzd, ha ezt betartod, akkor már nagyon rossz nem lehet a végeredmény.

Ha kicsit pikánsabbra szeretnéd, a húsleves helyett öntsd fel borral, és úgy süsd meg, mennyei és zamatos fogás lesz úgy is.

Zöldségekkel sült marha

Hozzávalók:

  • 2 kg marhafartő - vagy más, hosszú főzést-párolást igénylő rész
  • 3 dl húsleves - kockából is jó
  • 3 dkg liszt
  • 3 evőkanálnyi zsír
  • 2 vöröshagyma
  • 2 répa
  • 1 evőkanálnyi kakukkfű
  • 3 babérlevél
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

Négy óra.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg jó alaposan, majd keverd össze a lisztet sóval és borssal, és dörgöld be ezzel a keverékkel a húst. A hagymát pucold meg és karikázd fel. A zsírt olvaszd fel egy mélyebb serpenyőben - a legjobb egy olyan, amit a sütőben is tudsz használni -, majd hirtelen, magas lángon pirítsd meg rajta a hús minden oldalát. Add hozzá a felkarikázott hagymát, fedd le, és kis lángon főzd körülbelül tíz percig. Ezalatt pucold meg és karikázd fel a répát.

Ha letelt ez az idő, add a húshoz a répát, a fűszereket, és öntsd fel a húslevessel. Fedd le jó alaposan, és told be 180 fokra előmelegített sütőbe, nagyjából három és fél órára, időnként teszteld, ha már szépen megpuhult, valószínűleg kész is van. A sütés utolsó órájára rakj mellé tisztított, de héjában hagyott, szeletelt krumplit, így a köret is meglesz.

Zöldségköretek a változatos ízekhez

Ha a sült készül, de még főznél mellé valamit, készíts mennyei zöldségköreteket, akár többet is, hiszen a változatosság gyönyörködtet.

Ezt is szeretjük