Krémes spárgakrémleves, sült spárgából: abbahagyhatatlan finomság
Ha mostanában túl sok fűszeres, nehéz ételt ettél, ez a különleges spárgakrémleves jól fog esni.

A spárgából üde, friss és nagyon zamatos krémlevest főzhetsz. Az egyre népszerűbb zöldségnek rengeteg jótékony hatása van, méregtelenít, gyógyít, karcsúsít. Már csak ezért is készíts minél több spárgás fogást a következő hetekben!
Nem ez a leggyorsabb spárgakrémleves, de kétségtelenül az egyik legfinomabb. Sült baconnel, krutonnal vagy reszelt sajttal megszórva kínáld.

Spárgakrémleves
Hozzávalók
- 1 csokor spárga
- 1 póréhagyma
- 5 dkg vaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés ideje: 40 perc
A spárgát alaposan mosd meg, hámozd meg, és egy éles késsel távolítsd el az alsó, fás részét. Vágd három-négy centis darabokra, tedd kevés olívaolajjal kikent tepsibe, és szórd meg sóval, borssal. Süsd 200 fokon 20-25 perc alatt puhára, majd turmixold le.
A póréhagymát aprítsd fel, és pirítsd meg kevés vajon. Közben rakd hozzá a zúzott fokhagymát, majd a pépesített spárgát. Önts hozzá egy liter vizet, morzsold bele a leveskockát, és főzd tíz percig. Ekkor szép lassan csorgasd hozzá a főzőtejszínt, közben kevergesd. Várd meg, amíg rottyan egyet, és már tálalhatod is.