Krémes spárgakrémleves, sült spárgából: abbahagyhatatlan finomság
Ha mostanában túl sok fűszeres, nehéz ételt ettél, ez a különleges spárgakrémleves jól fog esni.

spargakremleves-recept
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Ezért nincsenek ráncai az 50 éves Naomi Campbellnek: mindennap megcsinálja ezt a 2 perces szépségrutint, mielőtt sminkelne »

Ezek az overallok nem csak divatosak, praktikusak is: a legnépszerűbb kényelmes fazonok idén »

Reszelés nélkül megszabadít a bőrkeményedéstől és babapuhává teszi a talpakat: kipróbáltuk, mit tud a hámlasztó zokni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A spárgából üde, friss és nagyon zamatos krémlevest főzhetsz. Az egyre népszerűbb zöldségnek rengeteg jótékony hatása van, méregtelenít, gyógyít, karcsúsít. Már csak ezért is készíts minél több spárgás fogást a következő hetekben! 

Nem ez a leggyorsabb spárgakrémleves, de kétségtelenül az egyik legfinomabb. Sült baconnel, krutonnal vagy reszelt sajttal megszórva kínáld.

Spárgakrémleves

Hozzávalók

  • 1 csokor spárga
  • 1 póréhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje: 40 perc

A spárgát alaposan mosd meg, hámozd meg, és egy éles késsel távolítsd el az alsó, fás részét. Vágd három-négy centis darabokra, tedd kevés olívaolajjal kikent tepsibe, és szórd meg sóval, borssal. Süsd 200 fokon 20-25 perc alatt puhára, majd turmixold le. 

A póréhagymát aprítsd fel, és pirítsd meg kevés vajon. Közben rakd hozzá a zúzott fokhagymát, majd a pépesített spárgát. Önts hozzá egy liter vizet, morzsold bele a leveskockát, és főzd tíz percig. Ekkor szép lassan csorgasd hozzá a főzőtejszínt, közben kevergesd. Várd meg, amíg rottyan egyet, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük