Szaftos sertéspörkölt bográcsban
A nyári életérzéshez szervesen hozzátartozik a bográcsban készült pörkölt, ami a kerti partik állandó szereplője.
A legkedveltebb hazai fogás, vagyis a pörkölt a konyhában megfőzve is isteni, de ha a szabadban, bográcsban készíted, akkor az igazi. Sertéshúsból készült receptünk igazán kiadós nyári fogás, ami akár a kerti partik főszereplője is lehet.
Ha te sem tudsz ellenállni a zaftos, omlós húsnak, akkor próbáld ki receptünket!
Bográcsban készült pörkölt
Hozzávalók:
- 1,5 kg bőrös sertéslapocka
- 60 dkg krumpli
- 50 dkg bőrös császárszalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál sertészsír
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom
- 1 szál zellerlevél
- pirospaprika
- só
- bors
A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel. A zsírt olvaszd fel a bográcsban, szórd rá a hagymát, és dinszteld meg. A paradicsomot és paprikát vágd kisebb darabokra, és azt is szórd bele a bográcsba, illetve a kockára vágott sertéshúst és a szalonnát is dobd bele, és süsd meg kicsit.
Fűszerezd sóval, borssal és pirospaprikával ízlésed szerint, és öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi a húst. Főzd körülbelül 40 percet - időnként keverj rajta, nehogy odaégjen -, majd ellenőrizd, megpuhultak-e már a hozzávalók. Ha igen, akkor a szintén kockára vágott, meghámozott krumplit is tedd bele a pörköltbe, és add hozzá a vörösbort is.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Amikor a krumpli is puha, vedd le a pörköltet a tűzről, és már kínálhatod is. Legjobb egy szelet friss, házi készítésű kenyérrel és savanyúsággal.
OLVASD EL EZT IS!

- grill
- sertéshús
Mustáros sült hús az első grillezéshez

- alma
- csirke
Gyors sült csirke pirított almával és hagymával

- csirke
- gomba