Csirke bakonyi módra
Omlós hús, ízletes gombás ragu. Kell ennél több egy finom hétvégi ebédhez vagy vacsorához? A klasszikus magyaros fogást az egész család imádni fogja.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A bakonyi húsételek annyit tesznek, hogy finom gombás ragu veszi körül az omlós húsfalatokat, borda helyett azonban lehet csirkéből is készíteni.

Ez a változat hamarabb elkészül és egyszerűbb is, mint a hagyományos változat, tökéletes szombati ebéd lesz.

Csirke bakonyi módra

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 30 dkg csiperke
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 púpozott evőkanál liszt
  • 2 fej vöröshagyma
  • petrezselyem
  • őrölt paprika
  • őrölt bors

Elkészítés ideje:

Körülbelül egy óra.

Elkészítés menete:

A húst mosd meg, és vágd kisujjnyi vastag csíkokra. Az apróra vágott vöröshagymát pirítsd üvegesre az olajon, majd add hozzá a csirkecsíkokat. Ha a hús már kissé megfehéredett, tedd bele a megtisztított és vékony szeletekre vágott gombát is. Sózd, borsozd, adj hozzá finomra vágott petrezselymet és őrölt paprikát, és pirítsd addig, amíg a gomba leve el nem elpárolog.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Önts alá kevés vizet, és fedő alatt párold puhára. Add hozzá a tejfölt, amit előtte meglazítottál egy kis tejjel, majd főzd össze, és már tálalhatod is.

Ezt is szeretjük