Szaftos sertéspörkölt bográcsban

A nyári életérzéshez szervesen hozzátartozik a bográcsban készült pörkölt, ami a kerti partik állandó szereplője.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legkedveltebb hazai fogás, vagyis a pörkölt a konyhában megfőzve is isteni, de ha a szabadban, bográcsban készíted, akkor az igazi. Sertéshúsból készült receptünk igazán kiadós nyári fogás, ami akár a kerti partik főszereplője is lehet.

Ha te sem tudsz ellenállni a zaftos, omlós húsnak, akkor próbáld ki receptünket!

Bográcsban készült pörkölt

Hozzávalók:

  • 1,5 kg bőrös sertéslapocka
  • 60 dkg krumpli
  • 50 dkg bőrös császárszalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál sertészsír
  • 1 dl száraz vörösbor
  • 1 tv paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 szál zellerlevél
  • pirospaprika
  • bors

A vöröshagymát és fokhagymát aprítsd fel. A zsírt olvaszd fel a bográcsban, szórd rá a hagymát, és dinszteld meg. A paradicsomot és paprikát vágd kisebb darabokra, és azt is szórd bele a bográcsba, illetve a kockára vágott sertéshúst és a szalonnát is dobd bele, és süsd meg kicsit.

Fűszerezd sóval, borssal és pirospaprikával ízlésed szerint, és öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi a húst. Főzd körülbelül 40 percet - időnként keverj rajta, nehogy odaégjen -, majd ellenőrizd, megpuhultak-e már a hozzávalók. Ha igen, akkor a szintén kockára vágott, meghámozott krumplit is tedd bele a pörköltbe, és add hozzá a vörösbort is. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Amikor a krumpli is puha, vedd le a pörköltet a tűzről, és már kínálhatod is. Legjobb egy szelet friss, házi készítésű kenyérrel és savanyúsággal.

Ezt is szeretjük