Serpenyőben sült, rozmaringos csirke - 35 perc alatt elkészül, és omlós lesz
Ha a serpenyős rozmaringos csirkét választod ebédre, nem lesz nehéz dolgod a konyhában.
Nem véletlenül népszerűek a serpenyős ételek, gyorsan az asztalra varázsolhatók, és nagyon ízletesek. Attól sem kell félned, hogy sütés közben a hús kiszárad.
A zamatos fogást a csirke bármely részéből készítheted, sőt, a mellet, a szárnyat és a combot akár vegyesen is pakolhatod a serpenyőbe. Ezt az ételt a fokhagyma igazán karakteressé teszi.
Serpenyős rozmaringos csirke
Hozzávalók:
- 70 dkg csirke
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál só
- 1 mokkáskanál bors
- fél dl olaj
- fél citrom
- rozmaring
Elkészítés ideje: 35 perc
A csirkét mosd meg, a combokat és a szárnyakat szükség esetén tisztítsd meg. A nagyobb darabokat érdemes kicsit bevágni. Ha nem szereted a bőrét, leveheted. Az olajat keverd össze sóval, borssal, rozmaringgal, és dörzsöld be vele a húsokat. Ha van időd, pihentesd fél-egy órán át a pácban, de akár rögtön sütheted is.
Hevíts egy serpenyőben kevés olajat, majd rakd bele a csirkét, és közepes lángon süsd oldalanként öt-öt percig. Ha már szép piros, önts rá egy deci vizet vagy húslevest, dobj hozzá fokhagymát és karikákra vágott citromot. Kis lángon, fedő alatt párold körülbelül 15-20 percig. Ha a csirke puha, és a belseje sem rózsaszín, biztosan elkészült.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció