Serpenyőben sült újkrumpli fokhagymásan: így lesz kívül ropogós, belül puha

A serpenyőben sült fokhagymás újkrumplinál nem is kell finomabb tavaszi köret.

Serpenyőben sült fokhagymás újkrumpli
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lassan megjelenik a zöldségesek polcain az újkrumpli, amely fokhagymásan, serpenyőben sütve utánozhatatlanul finom köret. Az apró szemű, nagy nedvességtartalmú burgonya szezonja nem tart sokáig, addig viszont érdemes sokféle ételbe felhasználni.

 

 

Serpenyős, fokhagymás újkrumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg újkrumpli
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat alaposan mosd meg, a nagyobb darabokat vágd félbe vagy negyedbe, a kicsiket egyben is hagyhatod. Kapargatni, hámozni nem kell, legfeljebb ott szedd le a héját, aho felkunkorodik. Tedd egy tálba, szórd meg sóval és borssal, és forgasd össze két evőkanál olívaolajjal.

Egy serpenyőben melegítsd fel a másik két evőkanál olívaolajat. Dobd rá az újhagyma felkarikázott fehér szárát, párold üvegesre. A fokhagymagerezdeket pucold meg, vágd lapokra, add a puha hagymához, és kevergesd fél percig. Ekkor forgasd hozzá a krumplit. Fedd le, és 10-12 perc alatt közepes lángon párold puhára. Néha keverd át. Ha szükséges, adhatsz hozzá egy-két evőkanál vizet, de az újkrumplinak magas a nedvességtartalma, így nem ég le könnyen. Amikor már puha, vedd le a fedőt a tetejéről, csavard fel magasabbra a lángot, és 5-7 perc alatt pirítsd meg. A végén forgasd hozzá a vajat, várd meg, amíg felolvad, és szórd meg rozmaringgal és kakukkfűvel.

Tavaszi zöldborsóleves házi galuskával: friss és könnyed ebéd

Az egyik legnépszerűbb szezonális fogás a tavaszi zöldborsóleves, amelyet házi galuskával gazdagítva még laktatóbbá és ízletesebbé tehetsz.

Elolvasom

Kép: nobtis / Getty Images

Ezt is szeretjük