Így lesz tökéletes a párolt rizs: ezzel a módszerrel lesznek igazán pörgősek a szemek
Tökéletes párolt rizst készíteni nem is annyira egyszerű, de azért nem megoldhatatlan feladat.
![A tökéletes párolt rizs](https://kep.index.hu/1/0/4394/43941/439418/43941822_207fb5549445f4d40ca5af466e4fe895_wm.jpg)
A tökéletes párolt rizs ízes, a szemei pergősek, és szinte eteti magát, annyira finom. Azonban hiába tűnik egyszerűnek, mégis nagyon könnyű elrontani. Az alábbi módszerrel neked is sikerülni fog.
A tökéletes párolt rizs
Hozzávalók 4 személyre
- 2 pohár forró víz
- 1 pohár rizs
- 1 kis vöröshagyma
- 1 teáskanál só
- olaj
Elkészítés:
A rizst mosd át folyó víz alatt, hogy lejöjjön róla a keményítő, majd hagyd állni fél órát, hogy megszáradjon. Nedvesen nem lesz jó. Az olajat hevítsd fel, tedd rá a rizst, sózd meg, és kezdd el kevergetve pirítani. Közben a vizet forrald fel. Néhány perc múlva, amikor a rizsszemek már kifehéredtek, öntsd fel őket a forró vízzel. Hideg vizet semmiképp ne használj, mert ha a meleg rizsszemek hirtelen lehűlnek, nyúlós, kásás lesz a végeredmény. Fedd le a lábost, és vedd a lángot a lehető legkisebb fokozatra. Még egyszer keverd meg a rizst, dobj bele egy fej egészben hagyott hagymát, és várd meg, amíg nagyjából húsz perc alatt eltűnik róla a víz. Ebben az időszakban már tilos megkeverni! Ekkor vedd le a tűzről, hagyd pihenni további húsz percig. A pihentetési idő leteltével nagyon lazán keverd át, és újabb húsz percig hagyd állni. Eddigre már az összes vizet magába szívta, megpuhult, pergős lett, és már fogyasztható is.
A rizs is lehet ízes és izgalmas: fűszerekkel, alaplében főzd a köretet
Ha unod a krumplit, de nem vagy oda a natúr rizsért, próbáld ki ezt a fűszeres verziót, szaftos és ízes lesz.
ElolvasomMég több recept