Így lesz tökéletes a párolt rizs: ezzel a módszerrel lesznek igazán pörgősek a szemek
Tökéletes párolt rizst készíteni nem is annyira egyszerű, de azért nem megoldhatatlan feladat.

- Ez a trend tartja most lázban a hírességeket: a Barbiecore nem spórol a rózsaszínnel, de a nőies sikket sem mellőzi »
- Szuper könnyű hidratálók: pótolják az elvesztett nedvességet, és ragyogóvá teszik a bőrt – Árakkal, lelőhelyekkel »
- A Stranger Things 20 éves színésznőjét így nem láthattad a sorozatban: Sadie Sink dögös, nőies ruhákra váltott »

- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében
- Ő Kapócs Zsóka párja: először szerepelnek közös fotón
A tökéletes párolt rizs ízes, a szemei pergősek, és szinte eteti magát, annyira finom. Azonban hiába tűnik egyszerűnek, mégis nagyon könnyű elrontani. Az alábbi módszerrel neked is sikerülni fog.
A tökéletes párolt rizs
Hozzávalók 4 személyre
- 2 pohár forró víz
- 1 pohár rizs
- 1 kis vöröshagyma
- 1 teáskanál só
- olaj
Elkészítés:
A rizst mosd át folyó víz alatt, hogy lejöjjön róla a keményítő, majd hagyd állni fél órát, hogy megszáradjon. Nedvesen nem lesz jó. Az olajat hevítsd fel, tedd rá a rizst, sózd meg, és kezdd el kevergetve pirítani. Közben a vizet forrald fel. Néhány perc múlva, amikor a rizsszemek már kifehéredtek, öntsd fel őket a forró vízzel. Hideg vizet semmiképp ne használj, mert ha a meleg rizsszemek hirtelen lehűlnek, nyúlós, kásás lesz a végeredmény. Fedd le a lábost, és vedd a lángot a lehető legkisebb fokozatra. Még egyszer keverd meg a rizst, dobj bele egy fej egészben hagyott hagymát, és várd meg, amíg nagyjából húsz perc alatt eltűnik róla a víz. Ebben az időszakban már tilos megkeverni! Ekkor vedd le a tűzről, hagyd pihenni további húsz percig. A pihentetési idő leteltével nagyon lazán keverd át, és újabb húsz percig hagyd állni. Eddigre már az összes vizet magába szívta, megpuhult, pergős lett, és már fogyasztható is.
Ha néha kicsit még megbolondítanád a natúr rizst, próbáld ki valamilyen izgalmas fűszerezéssel!
Még több recept