Így lesz tökéletes a párolt rizs: ezzel a módszerrel lesznek igazán pörgősek a szemek
Tökéletes párolt rizst készíteni nem is annyira egyszerű, de azért nem megoldhatatlan feladat.

parolt rizs
beauty and style
Top olvasott cikkek

A tökéletes párolt rizs ízes, a szemei pergősek, és szinte eteti magát, annyira finom. Azonban hiába tűnik egyszerűnek, mégis nagyon könnyű elrontani. Az alábbi módszerrel neked is sikerülni fog.

A tökéletes párolt rizs

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 pohár forró víz
  • 1 pohár rizs
  • 1 kis vöröshagyma
  • 1 teáskanál
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A rizst mosd át folyó víz alatt, hogy lejöjjön róla a keményítő, majd hagyd állni fél órát, hogy megszáradjon. Nedvesen nem lesz jó. Az olajat hevítsd fel, tedd rá a rizst, sózd meg, és kezdd el kevergetve pirítani. Közben a vizet forrald fel. Néhány perc múlva, amikor a rizsszemek már kifehéredtek, öntsd fel őket a forró vízzel. Hideg vizet semmiképp ne használj, mert ha a meleg rizsszemek hirtelen lehűlnek, nyúlós, kásás lesz a végeredmény. Fedd le a lábost, és vedd a lángot a lehető legkisebb fokozatra. Még egyszer keverd meg a rizst, dobj bele egy fej egészben hagyott hagymát, és várd meg, amíg nagyjából húsz perc alatt eltűnik róla a víz. Ebben az időszakban már tilos megkeverni! Ekkor vedd le a tűzről, hagyd pihenni további húsz percig. A pihentetési idő leteltével nagyon lazán keverd át, és újabb húsz percig hagyd állni. Eddigre már az összes vizet magába szívta, megpuhult, pergős lett, és már fogyasztható is.

Ha néha kicsit még megbolondítanád a natúr rizst, próbáld ki valamilyen izgalmas fűszerezéssel!

Ezt is szeretjük