Sajtos, zöldséges mininyársak: az egyik legjobb vegetáriánus recept grillezéshez

Zöldségekkel és grillsajttal is tökéletes, ínycsiklandó nyársakat állíthatsz össze.

Sajtos, zöldséges grillnyárs
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A grillnyársakra húst és kolbászt is fel lehet tűzni, ha azonban külön készítenél zöldséges köretként funkcionáló vagy épp vegetáriánus verziót, a szokásos grillzöldségeket egy kis halloumi sajttal is kiegészítheted. A receptben paradicsom, cukkini és lila hagyma kerül a nyársakra, de szinte bármivel kombinálhatod ezt az összeállítást, legyen szó padlizsánról, édesburgonyáról vagy épp egy kis kukoricáról.

Sajtos, zöldséges grillnyárs

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg halloumi, vagyis grillezhető sajt
  • 1 nagy cukkini
  • 12 koktélparadicsom
  • 2 nagy lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • kevés citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot vágd nagyobb kockákra, körülbelül 2-3 centiméteres darabokra. A koktélparadicsomokat mosd meg, ha kissé nagyobbak, félbe is vághatod, de egyben is hagyhatod őket. A hagymát pucold meg, és vágd nagyobb darabokra vagy karikákra, félkörökre. A cukkinit mosd meg, vágd le a két végét, és szeleteld egy-másfél centiméter vastag karikákra vagy szintén félkörökre.

 

A fokhagymát pucold meg, aprítsd fel, majd keverd össze az olívaolajjal és a fűszerekkel. Csavarj hozzá egy kevés citromlevet is. A zöldségeket a nyársra tűzés előtt is megforgathatod az olajos keverékben, de megteheted azt is, hogy feltűzöd őket, és azután ecsettel olajozod be őket. A feltűzés során, különösen a sajt esetében, figyelj arra, hogy ne legyen túl szoros szomszédságban, úgy sokkal könnyebben megsül majd. Ha fanyársakat használsz, áztasd őket előzőleg 15-20 percre vízbe, nehogy lángra kapjanak a grillen.

 

A grill legyen közepes hőmérsékletű, úgy körülbelül 8-10 perc alatt megsülnek rajta a nyársak, közben érdemes kétszer-háromszor is megforgatni őket. Akkor van kész, ha a sajt szép aranybarnára, ropogósra pirult.

Ezeket a sajtokat dobd a grillre: érdemes bepácolni őket

Ha megrögzött húsevő vagy, akkor is érdemes kipróbálnod a grillsajtot, mert egészen új dimenziók nyílnak meg előtted, csak tudd kiválasztani a megfelelő fajtát.

Elolvasom

Kép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük