Így készül a nagyiféle kalácspuding: a rétegek között alma is sül

Maradék kalács felhasználására is tökéletes az almás, vaníliás kalácspuding.

Almás, vaníliás kalácspuding
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Igazi nosztalgikus hangulatú édesség a vaníliás, almás kalácspuding. Melegen, porcukorral megszórva jó választás reggelire vagy ebédre valamilyen laktatóbb leves után. A gyümölcs leve és a vaníliás öntet átjárja a kalácsdarabokat, és már sütés közben is mennyei illatokkal árasztja el a konyhát.

Almás, vaníliás kalácspuding

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg szikkadt kalács
  • 10 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 5 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 3 alma
  • 1 teáskanál vaníliaaroma vagy 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 1 marék mazsola
  • porcukor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, a magházát vágd ki, a gyümölcsöt darabold fel, és oszd el egy tepsi aljában. A kalácsot szeleteled fel, és ferdén pakold egymásra az alma tetején. A tojásokat keverd el a vaj háromnegyedével, a porcukorral, a vaníliával és a tejjel, és öntsd a kalács tetejére. Kockázd rá a maradék vajat, szórd meg mazsolával, és told 180 fokos sütőbe fél órára, amíg megpirul. Porcukorral megszórva tálald.

 

Felismered hozzávalók alapján a közkedvelt desszerteket? Kvízünkben tesztelheted!

10 ismert és kedvelt desszertet szedtünk egy csokorba, ha jártas vagy az édességek világában, biztosan kitalálod őket hozzávalók alapján!

Elolvasom

Kép: jatrax / Getty Images

Ezt is szeretjük