Így készül a nagyiféle kalácspuding: a rétegek között alma is sül
Maradék kalács felhasználására is tökéletes az almás, vaníliás kalácspuding.

Igazi nosztalgikus hangulatú édesség a vaníliás, almás kalácspuding. Melegen, porcukorral megszórva jó választás reggelire vagy ebédre valamilyen laktatóbb leves után. A gyümölcs leve és a vaníliás öntet átjárja a kalácsdarabokat, és már sütés közben is mennyei illatokkal árasztja el a konyhát.
Almás, vaníliás kalácspuding
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg szikkadt kalács
- 10 dkg vaj
- 5 dl tej
- 5 dkg porcukor
- 4 tojás
- 3 alma
- 1 teáskanál vaníliaaroma vagy 1 vaníliarúd kikapart magjai
- 1 marék mazsola
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, a magházát vágd ki, a gyümölcsöt darabold fel, és oszd el egy tepsi aljában. A kalácsot szeleteled fel, és ferdén pakold egymásra az alma tetején. A tojásokat keverd el a vaj háromnegyedével, a porcukorral, a vaníliával és a tejjel, és öntsd a kalács tetejére. Kockázd rá a maradék vajat, szórd meg mazsolával, és told 180 fokos sütőbe fél órára, amíg megpirul. Porcukorral megszórva tálald.
Felismered hozzávalók alapján a közkedvelt desszerteket? Kvízünkben tesztelheted!
10 ismert és kedvelt desszertet szedtünk egy csokorba, ha jártas vagy az édességek világában, biztosan kitalálod őket hozzávalók alapján!
ElolvasomKép: jatrax / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- édesség
- sárgabaracklekvár
Gazdag máglyarakás fahéjas almával: ropogósra sült tojáshab fedi

- desszert
- bögrés süti