Gyönyörű Duna-hullám süti német recept alapján: puha piskótán terül el a vaníliás krém

A Duna-hullám süti német nyelvterületről indult hódító útjára, de már itthon is a magunkénak érezzük.

Duna-hullám süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Piskóta, főzött krém, meggyszemek és hullámos csokibevonat: a retró sütik rajongói biztos, hogy szívesen gondolnak vissza a Duna-hullám sütire. Bár maga az édesség Németországból – más források szerint Ausztriából – származik, hazánkban is hosszú idők óta népszerű lakodalmas sütemény.

Dunahullám süti

Hozzávalók 23 x 33 cm-es formához cm átmérőjű formához

A tésztához:

  • 35 dkg meggybefőtt
  • 32 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 5 tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 csipet

A vaníliás krémhez:

  • 25 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 l tej

A csokis bevonathoz:

  • 30 dkg étcsoki
  • 5 evőkanál olaj vagy kókuszolaj
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a puha vajat keverd habosra cukorral és a vaníliaaromával. Üsd bele egyenként a tojásokat, és ezekkel is keverd ki, amíg a térfogata megnő, a színe pedig elhalványul. A lisztet egy másik tálban keverd el a sütőporral és a sóval. Forgasd a vajas részhez. Egy kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben oszd el a tészta háromnegyedét. A maradékba keverd bele a kakaóport és a tejet. A kakaós tésztarészt kend rá a sima tetejére. A meggyet csepegtesd le, és egyenként rakd ki vele a tésztát. Told 180 fokos sütőbe 20-25 percre, amíg a beleszúrt villára nem ragad már rá a tészta. Ha kész, vedd ki, és várj egy órát, amíg kihűl.

A vaníliás krémhez a pudingot főzd meg tejben a csomagoláson olvasható utasítás szerint. Ha megfőtt, takard le fóliával, hogy ne bőrösödjön, és hagyd ezt is kihűlni. Közben a szoba-hőmérsékletű vajat is verd habosra. Amikor a vaj és a krém nagyjából egyforma hőmérsékletű lesz, forgasd őket össze. Kend ezt a krémet a kihűlt tészta tetejére, és tedd a hűtőbe 40 percre.

A bevonathoz a csokit gőz fölött olvaszd fel. Ha elolvadt, keverd bele az olajat, hogy fényesebb legyen. Kókuszolajat is használhatsz. Kend a sütin pihenő vajas krém tetejére. Várj tíz percet, amíg épp elkezd megkötni, ekkor villával óvatosan rajzolj a tetejére hullámos mintát. Várd meg, amíg teljesen megszilárdul a bevonat, utána szeleteld.

Narancsos-csokis márványos sütemény: nagyon omlós a tésztája

Egyszerű kevert tésztája van, mégis nagyon mutatós a márványos sütemény, az ízeiről nem is beszélve.

Elolvasom

Kép: brebca / Getty Images

Ezt is szeretjük