Fahéjas, almás kenyérfelfújt: ebbe rakd a száraz péksütit
Ennél jobb helyük nem is lehetne a maradék, kissé száraz péksüteményeknek! A kenyérfelfújt olcsó, mégis isteni desszert.

almas-kenyerpuding
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Ezt idd reggelire, ha laposabb hasat szeretnél: vízhajtó smoothie céklával »

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Angliában kenyérpuding, nálunk felfújt: bárhogy is hívjuk, ez az egyszerű édesség tényleg nagyon finom. Almával, lekvárral pedig még izgalmasabbá teheted. Felidézheted vele a gyerekkori ízeket is, hisz régen biztos, hogy készített ilyet a nagyi. A sok nehéz, krémes süti után az ilyen édesség igazán jólesik. Kenyér helyett zsemlét és kiflit is használhatsz. 

almas-kenyerpuding

Almás kenyérfelfújt

Hozzávalók:

  • 12 dkg cukor
  • 8 szelet szikkadt kenyér
  • 5 evőkanál lekvár
  • 3 db alma
  • 3 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az almát pucold meg, és vágd fel kisebb darabokra. A vaj felén párold puhára, majd szórd meg a fahéjjal és a mazsolával. A tejet keverd össze a tojássárgájával, a maradék vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egy-két másodpercre forgasd meg benne a péksüteményeket. Vigyázz, hogy a kenyér ne ázzon szét. 

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, majd rétegezd bele a péksütiket és az almát. A tetejét kend meg lekvárral. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. 

Aszalt szilvával és naranccsal is feldobhatod a száraz péksüteményeket. Tojáshabbal a tetején még csábítóbb. 

Ezt is szeretjük