Fahéjas, almás kenyérfelfújt: ebbe rakd a száraz péksütit
Ennél jobb helyük nem is lehetne a maradék, kissé száraz péksüteményeknek! A kenyérfelfújt olcsó, mégis isteni desszert.

almas-kenyerpuding
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Angliában kenyérpuding, nálunk felfújt: bárhogy is hívjuk, ez az egyszerű édesség tényleg nagyon finom. Almával, lekvárral pedig még izgalmasabbá teheted. Felidézheted vele a gyerekkori ízeket is, hisz régen biztos, hogy készített ilyet a nagyi. A sok nehéz, krémes süti után az ilyen édesség igazán jólesik. Kenyér helyett zsemlét és kiflit is használhatsz. 

almas-kenyerpuding

Almás kenyérfelfújt

Hozzávalók

  • 12 dkg cukor
  • 8 szelet szikkadt kenyér
  • 5 evőkanál lekvár
  • 3 db alma
  • 3 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 2 db tojássárgája
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az almát pucold meg, és vágd fel kisebb darabokra. A vaj felén párold puhára, majd szórd meg a fahéjjal és a mazsolával. A tejet keverd össze a tojássárgájával, a maradék vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egy-két másodpercre forgasd meg benne a péksüteményeket. Vigyázz, hogy a kenyér ne ázzon szét. 

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, majd rétegezd bele a péksütiket és az almát. A tetejét kend meg lekvárral. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. 

Aszalt szilvával és naranccsal is feldobhatod a száraz péksüteményeket. Tojáshabbal a tetején még csábítóbb. 

Ezt is szeretjük