Fahéjas, almás kenyérfelfújt: ebbe rakd a száraz péksütit
Ennél jobb helyük nem is lehetne a maradék, kissé száraz péksüteményeknek! A kenyérfelfújt olcsó, mégis isteni desszert.
Angliában kenyérpuding, nálunk felfújt: bárhogy is hívjuk, ez az egyszerű édesség tényleg nagyon finom. Almával, lekvárral pedig még izgalmasabbá teheted. Felidézheted vele a gyerekkori ízeket is, hisz régen biztos, hogy készített ilyet a nagyi. A sok nehéz, krémes süti után az ilyen édesség igazán jólesik. Kenyér helyett zsemlét és kiflit is használhatsz.
Almás kenyérfelfújt
Hozzávalók
- 12 dkg cukor
- 8 szelet szikkadt kenyér
- 5 evőkanál lekvár
- 3 db alma
- 3 dkg vaj
- 3 dl tej
- 2 db tojássárgája
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Az almát pucold meg, és vágd fel kisebb darabokra. A vaj felén párold puhára, majd szórd meg a fahéjjal és a mazsolával. A tejet keverd össze a tojássárgájával, a maradék vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egy-két másodpercre forgasd meg benne a péksüteményeket. Vigyázz, hogy a kenyér ne ázzon szét.
Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, majd rétegezd bele a péksütiket és az almát. A tetejét kend meg lekvárral. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 25-30 perc alatt.
Aszalt szilvával és naranccsal is feldobhatod a száraz péksüteményeket. Tojáshabbal a tetején még csábítóbb.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept