Sűrű bográcsgulyás marhahúsból: így lesz igazán ízletes
Jót tesz a gulyásnak az a füstös íz, amit a bográcsban, a szabadtéri főzés során kap.

bogracsgulyas-receptje
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Gyönyörű esküvői hajdíszek minden frizurához: egyszerűek, mégis különlegesek »

Támogatja a bőr öngyógyító képességét és mélyen ápolja azt: a ligetszépe olaj nemcsak ámítás »

Ők voltak a ’80-as évek legjobban kereső szupermodelljei: mindenki rájuk akart hasonlítani »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem véletlen, hogy kerti partik nagy kedvence a bográcsgulyás. Tele van mindenféle finomsággal, és egy jó tányér úgy eltelít, hogy nem kell utána más. Ráadásul kiadós, így sok embert jóllakathatsz vele. Ha teheted, ne olajat használj, hanem a füstölt szalonna zsírját süsd ki a bográcsban, finomabb lesz tőle a gulyás.  

Bográcsgulyás receptje

Hozzávalók:

  • 1.5 kg marhalábszár
  • 60 dkg krumpli
  • 50 dkg sárgarépa
  • 30 dkg petrezselyemgyökér
  • 10 dkg szalonna
  • 5 db közepes vöröshagyma
  • 4 db paradicsom
  • 4 db paprika
  • 3 dkg fokhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor zellerzöld
  • bors
  • kömény
Recept idők

Elkészítés:

Készíts elő mindent a főzéshez. A szalonnát és a vöröshagymát aprítsd fel. A zöldségeket hámozd meg, és darabold fel, a marhahúst vágd kisebb kockákra. Rakd a szalonnát a bográcsba, majd amikor kisül a zsírja, vedd ki a megpirult szalonnadarabokat. Dobd a zsírra a hagymát, dinszteld meg, majd tedd hozzá a paradicsomot és a paprikát. Szórj rá sót, és fonnyaszd meg. Ízesítsd még préselt fokhagymával, borssal, köménnyel, pirospaprikával, rakd bele a húst, és öntsd fel annyi vízzel, hogy mindent ellepjen. Mehet bele a petrezselyem- és a zellerzöld is.
Amikor a hús félig megpuhul, tedd a bográcsba a zöldségeket, majd öntsd fel vízzel. Főzd tovább közepes tűzön, közben kóstolgasd, és szükség esetén fűszerezd. Amikor körülbelül három óra múlva minden puha, tálalhatod kis bográcsokban vagy tálkákban. 
Bográcsban a sertéspörkölt is sokkal finomabb lesz. 

Ezt is szeretjük