A legfinomabb sajttorta pohárban: az alján roppan a kekszes alap
Pohárban is tálalhatod a sajttortát: nagy előnye, hogy így akár kis adagban is elkészíheted.

Az egyre melegedő időszakban jólesik egy-egy hűsítő pohárkrém: ez a sajttortás desszert hamar elkészül, és nem lehet vele betelni. Az aljára darált keksz kerül, ezt követi egy krémsajtos-tejszínhabos réteg, az adagokat pedig friss gyümölcs koronázza meg.
Sajttorta pohárkrém
Hozzávalók 12 adaghoz:
Az alaphoz:
- 25 dkg darált keksz
- 5.5 dkg vaj
A krémhez:
- 45 dkg krémsajt
- 10 dkg cukor
- 2.5 dl habtejszín
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 teáskanál citromlé
- gyümölcsök a tetejére
Elkészítés:
A darált kekszet keverd el az olvasztott vajjal, és oszd el összesen 12 pohár aljában.
A krémhez a hideg tejszínt verd habbá. A krémsajtot egy másik tálban keverd ki a cukorral, a vaníliaaromával és a citromlével, és forgasd össze a tejszínhabbal. Oszd el a krémet a kekszes alap tetején, és tedd a poharakat a hűtőbe négy órára. Tálalás előtt díszítsd gyümölcsökkel.
8 mennyei pohárkrém sütés nélkül: ha gyorsan szeretnél valami édeset
A poharas desszertek megúszós finomságok, a legtöbb sütés nélkül készül, szinte pillanatok alatt össze lehet állítani őket, hogy utána a legnagyobb élvezettel elkanalazd az édességeket.
ElolvasomKép: Mizina / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- desszert
- pohárkrém