A legfinomabb sajttorta pohárban: az alján roppan a kekszes alap

Pohárban is tálalhatod a sajttortát: nagy előnye, hogy így akár kis adagban is elkészíheted.

Sajttorta pohárkrém
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyre melegedő időszakban jólesik egy-egy hűsítő pohárkrém: ez a sajttortás desszert hamar elkészül, és nem lehet vele betelni. Az aljára darált keksz kerül, ezt követi egy krémsajtos-tejszínhabos réteg, az adagokat pedig friss gyümölcs koronázza meg.

Sajttorta pohárkrém

Hozzávalók 12 adaghoz:

Az alaphoz:

  • 25 dkg darált keksz
  • 5.5 dkg vaj

A krémhez:

  • 45 dkg krémsajt
  • 10 dkg cukor
  • 2.5 dl habtejszín
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 1 teáskanál citromlé
  • gyümölcsök a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A darált kekszet keverd el az olvasztott vajjal, és oszd el összesen 12 pohár aljában.

A krémhez a hideg tejszínt verd habbá. A krémsajtot egy másik tálban keverd ki a cukorral, a vaníliaaromával és a citromlével, és forgasd össze a tejszínhabbal. Oszd el a krémet a kekszes alap tetején, és tedd a poharakat a hűtőbe négy órára. Tálalás előtt díszítsd gyümölcsökkel.

8 mennyei pohárkrém sütés nélkül: ha gyorsan szeretnél valami édeset

A poharas desszertek megúszós finomságok, a legtöbb sütés nélkül készül, szinte pillanatok alatt össze lehet állítani őket, hogy utána a legnagyobb élvezettel elkanalazd az édességeket.

Elolvasom

Kép: Mizina / Getty Images

Ezt is szeretjük