Tavaszi borsóleves cukkinivel: javítja az emésztést, és a szívet is védi

Ebbe a méregzöld borsólevesbe sült cukkini és friss bazsalikom is kerül.

Tavaszi borsóleves cukkinivel
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egészen különleges ízvilágot kölcsönöz a leveseknek, ha a hozzávalókat tepsiben sütöd elő, mielőtt a fazékba kerülnének. Ez a cukkinis borsóleves kevés kalóriát tartalmaz, frissít, de nem terheli meg a gyomrot. Egészen új értelmet kap általa a szerény, semleges ízű cukkini, és még sokszor el fogod készíteni ilyen módon.

Cukkinis borsóleves

Hozzávalók

  • 20 dkg zöldborsó
  • 7.5 dl alaplé
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál tej vagy tejszín
  • 3 nagy cukkini
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 póréhagyma
  • 1 marék bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkini végeit vágd le, a zöldséget karikázd fel, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt nagy tepsiben. Karikázd fel a póréhagymát is, és tedd a cukkini mellé. A fokhagymagerezdeket egészben, hámozás nélkül tedd melléjük. Szórd meg őket sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és forgasd össze. Told 200 fokos sütőbe 40-45 percre, közben néha forgasd át. Ha elkészült, vedd ki, és hagyd annyira kihűlni őket, hogy a fokhagyma héját le tudd húzni.

A borsót főzd puhára az alaplében. Add hozzá a sült zöldségeket, a bazsalikomot, gyöngyöztesd két-három percig. Ezután szedd ki a borsó egynegyedét, kanalazd bele a tejet vagy tejszínt. Pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben, ezután öntsd vissza a lábosba. Kanalazd bele a reszelt parmezánt, és az egészben hagyott borsószemeket, és keverd el, hogy felolvadjon.

Tálald pirítóssal vagy házi krutonnal.

Sajtos, majonézes zöldborsósaláta: pirult szalonna gazdagítja

Az ínycsiklandó majonézes zöldborsósaláta önmagában is remek választás, és húsok mellé is kínálható.

Elolvasom

Kép: Foxys_forest_manufacture / Getty Images

Ezt is szeretjük