A tökéletes, ropogós krokett receptje

Plusz 2 különleges változat

Vadhúsok, pörköltek és úgy általában a szaftos, szószos fogások kedvelt körete a krokett.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hagyományos, krumplis krokett gyakorlatilag bármihez passzol, a sajtos változat akár rágcsálnivalóként is megállja a helyét, az almás változat pedig a vadraguk, vadpörköltek remek kísérője.

A ropogós krokett mindig frissen az igazi, így csak akkor készítsd el, amikor belátható időn belül tálalni is fogod.

Krokett

Hozzávalók:

  • 65 dkg krumpli
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

45 perc

Elkészítés menete:

Nem nagyon lesz bonyolult feladatod, ha van egy krumplihámozód, már nyert ügyed van. Pucold meg a krumplikat, vágd egységes méretű kockákra, majd enyhén sós vízben főzd őket puhára. Ha ezzel megvagy, egy krumplinyomóval vagy akár botmixerrel pürésítsd őket. Várd meg, amíg egy kicsit kihűlnek, majd verd fel a tojásokat, és add a krumplihoz a liszt, a tej, valamint némi só és bors társaságában. Keverd homogén masszává az egészet, formálj belőle - ha túl lágynak érzed, egy kis liszttel még sűrítsd - kis krokett formájú darabokat, majd forgasd meg a zsemlemorzsában, és forró olajban süsd őket készre. 

Almás krokett

Hozzávalók:

  • 35 dkg krumpli
  • 30 dkg reszelt alma
  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 csipet só
  • olaj a sütéshez

Elkészítés ideje:

45 perc

Elkészítés menete:

Ha betartod az alapváltozat lépéseit, akkor ez is sikerülni fog, a különbség csupán annyi, hogy a megfőzött krumplit a vajjal kell pürésítened, és érdemes mindenképp botmixert használnod. Ehhez először a reszelt almát kell hozzákeverned, utána egy kicsit még pürésíteni, majd jöhetnek a többiek, és végül a formázás, majd az olajban sütés. Ha egy kicsit édesebben, fűszeresebben szereted, akkor egy kis cukrot és fahéjat is adhatsz hozzá.

Sajtos krokett

Hozzávalók:

  • 50 dkg keményebb sajt - vegyesen a legjobb, ementáli, trappista, gouda
  • 2 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • olaj

Elkészítés ideje:

30 perc

Elkészítés menete:

A sajtokat reszeld le egy tálba, majd üsd hozzájuk a tojásokat is, a lisztet addig pedig adagold hozzájuk, amíg egy jól formázható masszát nem kapsz. Fűszerezd, majd gyúrj belőlük kroketteket, hempergesd meg őket zsemlemorzsában, és süsd ki olajban.

Még több izgalmas krumplis köret

Krumpliból rengeteg különböző köret készíthető - összeszedtük neked a legjobbakat.

Hercegnőburgonya, igazi chips: 7 szuper köret krumpliból, ha már unod a pürét

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük