Omlós marhaszelet egyszerűen
Salátákhoz, főzelékekhez
Csak pár fűszer és a megfelelő főzési mód kell ahhoz, hogy igazán finom legyen a husi.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A marhahúst nem kell túlfűszerezni, egyszerűen csak egy kis só és bors közvetlenül a sütés előtt, és hibátlan lesz, megmarad a marha jellegzetes íze.

A marha íze önmagában is isteni, de fokozhatod az élményt, ha a sütés előtt pár órával vagy akár egy nappal bepácolod olajos-mustáros pácba.

Omlós marhaszelet

Hozzávalók:

  • 70 deka marhahús
  • frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Már a hozzávalókból is látszik, hogy itt tényleg nem lesz nehéz dolgod. Az egyetlen pontja a receptnek, ahol elronthatod, a hús kiválasztása. Ha van bejáratott hentesed, akiben megbízol, akkor nem lesz gond, ha nincs, itt az ideje keresned egyet a közelben, piacon vagy különálló hentesboltban, a nagyáruházakban mérsékelten érdemes ilyesmivel próbálkozni. Ha megvan a hőn áhított hús - vesepecsenye, fehérpecsenye, rostélyos -, akkor nincs más dolgod, mint felszeletelni két-három centi vastag szeletekre.

Egy alkalmas - lehetőleg vastag falú - serpenyőben forrósíts olajat - vagy még jobb, ha vajjal dolgozol! -, de csak nagyon vékony réteget, majd tedd bele a hússzeleteket, és szórd meg őket sóval és frissen őrölt borssal. Hagyd pirulni egy-két percig őket, majd fordítsd meg, és egy perc múlva vedd lejjebb a lángot.

Önts a húsok alá egy kis vizet - fél, maximum egy decit -, és várd meg, amíg elfő. Ha elfőtt, akkor már valószínűleg a húsok is megpuhultak - ha még nem, akkor önts hozzájuk még egy kis vizet -, így le is veheted őket a tűzről. Salátához, főzelékhez vagy bármihez ideális fogás lesz.

Isteni köretek az omlós húshoz

A jól megszokott köreteken túl is van élet, süss, főzz finomabbnál finomabb dolgokat a hús mellé!

Ezt is szeretjük