Így készül a szaftos, omlós Óvári szelet
A fűszeres és látványos lakomát egyszerűbb összedobni, mint gondolnád!
- Ezzel egészítsd ki az edzést, ha keskenyebb karokat, tónusosabb vállakat szeretnél nyárra: 7 súlyzós gyakorlat otthonra »
- Nőies és vagány átmeneti kabátok, melyek még az unalmas szetteket is feldobják: divatos fazonok árakkal »
- Kristen Stewart ennél furcsább ruhát még nem viselt: teljesen átlátszó, de ez a legkisebb baja »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Ki volt Az arany ember szerelme? 10 kérdés az iskolai kötelező olvasmányokból
- Orosz Barbara ilyen gyönyörű menyasszony volt: férjével először szerepelt címlapon
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
Hogy milyen húsból készíted, az nagyjából rajtad múlik, van, aki a pulykára, van, aki a csirkére és van, aki a sertésre esküszik, ha Óvári szeletről van szó.
Ha egy kicsit fel szeretnéd dobni, tegyél a sajt alá paradicsomot, és reszelj rá egy kis fokhagymát is!
Óvári szelet
Hozzávalók:
- 1 kg hús - szárnyasból mell, sertésből comb, karaj, vagy ha szereted a szaftosabb darabokat, akkor tarja
- 40 dkg tisztított csiperkegomba
- 20 dkg sonka - ebből érdemes házit beszerezni, ha igazán ízletes fogást szeretnél
- 20 dkg óvári vagy tilsiti típusú sajt
- 15 dkg bacon
- 5 dkg liszt
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A húst vágd ujjnyi vastag szeletekre, dörgöld át jó alaposan sóval, forgasd meg lisztben, majd pirítsd meg mindkét oldalukat hirtelen egy serpenyőben, vékony olajon. A megpirult szeleteket szedd egy tálba. A hagymát kockázd apróra, a gombát vágd vékony szeletekre, majd a serpenyőben forrósíts egy kis olajat, dinszteld meg rajta a hagymát, és ha már szép üveges, add hozzá a gombát.
Miután a gomba is megpirult, keverd hozzá a petrezselymet, és vedd le a tűzről. Vajazz egy ki egy tűzálló tálat, tedd az aljára a bacont, rá a hússzeleteket, minden szeletre nagyjából ugyanannyi gombás keveréket és egy-egy szelet sonkát.
180 fokra melegítsd a sütőt, és pirítsd össze a tálban levőket körülbelül 25-30 perc alatt, majd szórd rájuk a sajtot, tedd vissza a sütőbe addig, amíg az szépen rápirul az egészre, és már kész is van a lakoma.
Zamatos fogások csirkéből
Az egyik legkönnyebben beszerezhető és legjobban variálható alapanyagból millióféle finomságot készíthetsz

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- paprika
A hagyományos csirkepaprikás receptje

- paprika
- fokhagyma