Így készül a szaftos, omlós Óvári szelet
Sok sajttal sütve az igazi
A fűszeres és látványos lakomát egyszerűbb összedobni, mint gondolnád!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hogy milyen húsból készíted, az nagyjából rajtad múlik, van, aki a pulykára, van, aki a csirkére és van, aki a sertésre esküszik, ha Óvári szeletről van szó.

Ha egy kicsit fel szeretnéd dobni, tegyél a sajt alá paradicsomot, és reszelj rá egy kis fokhagymát is!

Óvári szelet

Hozzávalók:

  • 1 kg hús - szárnyasból mell, sertésből comb, karaj, vagy ha szereted a szaftosabb darabokat, akkor tarja
  • 40 dkg tisztított csiperkegomba
  • 20 dkg sonka - ebből érdemes házit beszerezni, ha igazán ízletes fogást szeretnél
  • 20 dkg óvári vagy tilsiti típusú sajt
  • 15 dkg bacon
  • 5 dkg liszt
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A húst vágd ujjnyi vastag szeletekre, dörgöld át jó alaposan sóval, forgasd meg lisztben, majd pirítsd meg mindkét oldalukat hirtelen egy serpenyőben, vékony olajon. A megpirult szeleteket szedd egy tálba. A hagymát kockázd apróra, a gombát vágd vékony szeletekre, majd a serpenyőben forrósíts egy kis olajat, dinszteld meg rajta a hagymát, és ha már szép üveges, add hozzá a gombát.

Miután a gomba is megpirult, keverd hozzá a petrezselymet, és vedd le a tűzről. Vajazz egy ki egy tűzálló tálat, tedd az aljára a bacont, rá a hússzeleteket, minden szeletre nagyjából ugyanannyi gombás keveréket és egy-egy szelet sonkát.

180 fokra melegítsd a sütőt, és pirítsd össze a tálban levőket körülbelül 25-30 perc alatt, majd szórd rájuk a sajtot, tedd vissza a sütőbe addig, amíg az szépen rápirul az egészre, és már kész is van a lakoma. 

Zamatos fogások csirkéből

Az egyik legkönnyebben beszerezhető és legjobban variálható alapanyagból millióféle finomságot készíthetsz

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük